maart, 2013 | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Overheden op rooftocht De boodschap die de elite deze week heeft afgegeven via onze Minister van Financiën is duidelijk, “Als wij het nodig vinden, dan pakken we je geld”. Als je de tekenen wilt zien dan herken je dat het moment waarop de bevolking haar…Meer lezen »

In 36 uur al 5.000 deelnemers Amper 36 uur na de bekendmaking van de plannen voor een coöperatieve bank, telde ‘New B’ al 5.000 coöperanten. De bedoeling is 10.000 mensen voor het project warm te doen lopen. Dat lijkt geen enkel probleem te gaan zijn….Meer lezen »

Eenheidsworsten Onderwijs zou als doel moeten hebben kritisch denkende mensen voort te brengen die hun gehele leven uit nieuwsgierigheid willen blijven doorleren. Om dit te bereiken zou eigenheid, creativiteit en nieuwsgierigheid moeten worden gestimuleerd. Onze huidige vorm van onderwijs bevordert deze eigenschappen echter niet, maar…Meer lezen »

56 kilometer per seconde Er is een kleine kans dat een komeet volgend jaar op Mars inslaat. NASA maakt nu bekend dat de inslag het onderzoeksprogramma op Mars niet direct zal beëindigen. Maar een inslag zal het programma – en Mars zelf – wel radicaal…Meer lezen »

Veilig sparen? Ik krijg hier een aantal vragen over en het lijkt me goed om daar eerst wat verder op in te zoomen. Als je wilt sparen in euro’s of dollars, dan is het kopen van kortlopende staatsleningen van kredietwaardige debiteuren zowat de veiligste belegging…Meer lezen »

De roofstaat Alle  activa  die zichtbaar  zijn voor een overheid zijn potentieel verloren. Grijpgrage klauwen Wanneer  de overheid des ochtends ontwaakt, is  haar eerste gedachte naar welke zaken zij die dag haar grijpgrage  klauwen kan uitstrekken. Een extra belastinkje of heffinkje hier of daar?  Een…Meer lezen »

Europese Commissie De Europese Commissie registreerde begin dit jaar (14 januari 2013) het Europees Burgerinitiatief voor het Onvoorwaardelijk Basisinkomen. In totaal nemen 15 EU-lidstaten deel aan dit initiatief. Binnen nu en 14 januari 2014 zijn één miljoen steunbetuigingen of handtekeningen nodig. Wanneer de organisatoren van…Meer lezen »

Cyprus staat model voor verkrachten depositogarantie Het proefballonnetje dat in Cyprus is opgelaten om spaarders te laten meebetalen aan het redden van banken is een groot succes geworden voor de bankiers. Aanvankelijk ontstond er internationaal veel commotie over deze maatregel, maar die ebde in de…Meer lezen »

Goud Als Duitsland haar goud repatrieert, is dat slechts een van de vele waarschuwingssignalen dat het gehele wereldwijde papierengeldsysteem aan het bezwijken is onder het gewicht van de zware last aan schulden. Het is duidelijk; uiteindelijk zal de dollar zijn status als de wereld reservemunt…Meer lezen »

Ze willen de hele planeet voor zich alleen Gouden eeuw Als er gesproken wordt over de geschiedenis van Nederland gaat het al gauw over de ‘Gouden Eeuw’. Dat was overigens geen ‘eeuw’ – hooguit een halve – en ‘goud’ was ‘ie alleen voor de 1%….Meer lezen »

Achter de troon bestaat iets dat groter is dan de koning zelf Financiële crisis 1929 Zoals iedereen weet was 1929 het jaar van de grootste economische crisis tot op heden. In hoeverre is deze crisis te vergelijken met de huidige kredietcrisis? In hoeverre kunnen we…Meer lezen »

Bitcoin verovert Spanje Sinds afgelopen zondag zijn er 3 Bitcoin apps die omhoog schieten in de download-lijsten in Spanje, niet zonder toeval dat dit samenvalt op de dag dat de malaise begon in Cyprus. Het geld begint Spanje al te verlaten. Dit is ook te…Meer lezen »

City of London Terwijl alle ogen zijn gericht op Cyprus, waar een heffing op spaartegoeden is ingevoerd en de oud-topman van de Bank of Cyprus een miljoenenbonus meekrijgt, verzetten steeds meer mensen zich tegen de City of London. Bijna duizend jaar lang heeft de City…Meer lezen »

Cypriotisch parlement wijst reddingsplan af Geen enkel lid van het Cypriotische parlement heeft vóór het reddingsplan gestemd dat afgelopen weekend onder voorzitterschap va Jeroen Dijsselbloem tot stand was gekomen. De partij van de Cypriotische president, Nicos Anastiades, onthield zich van stemming en 36 parlementariërs stemden…Meer lezen »

Planeet X kruist baan planeten De onbekende planeet, planet X, Nibiru of de tiende planeet is een fenomeen dat de gemoederen blijft bezighouden. Het bestaan ervan wordt inmiddels door NASA in alle toonaarden ontkend. Dat wil zeggen, het NASA van nu, want enkele decennia geleden…Meer lezen »

Op maandag 18 maart 2013 bent u wakker geworden in een compleet veranderd Europa. Het is niet te zien, maar het onzalige besluit van de Europese ministers van financiën om de kleine spaarders van EU-land Cyprus te onteigenen heeft ingrijpende gevolgen die zullen niet stoppen…Meer lezen »

Met terughoudendheid en grote irritatie…. Zelden is het voorgekomen in de Nederlandse politieke arena dat een politicus zo vaak ja heeft gezegd tegen dingen waarvan hij tevoren had gezworen dat dit een absoluut nee zou zijn. Met de regelmaat van de klok zet hij de…Meer lezen »

Diefstal De ‘reddingsoperatie’ voor het in financiële problemen verkerende ministaatje Cyprus zou wel eens vergaande consequenties kunnen hebben voor de gehele eurozone. Onder voorzitterschap van de Nederlandse Minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, heeft de eurogroep besloten dat de Cypriotische bankrekeninghouders 7 miljard euro mee moeten…Meer lezen »

Eindeloos kapitaal Het plan van Weishaupt en zijn club was uitermate doordacht, en de praktijk heeft bewezen dat het precies zo werkt als het bedacht was. Het plan gaat ervan uit dat het nooit ontmaskerd kan worden, aangezien de enkeling die het doorziet, onmiddellijk zal…Meer lezen »

Macht voor altijd De huidige werkelijke machtsstructuur in de wereld is gebaseerd op de ideeën van Adam Weishaupt (1748-1830). Hij was een professor (rechten) aan de universiteit van Ingolstadt, Beieren. Weishaupt deed rond 1775 onderzoek naar het mechanisme van macht. Hij kwam tot de conclusie…Meer lezen »

Marionet(ten)werk Een voorzichtig, maar wel steeds vaker voorkomend fenomeen zegt heel veel over hoezeer wij in het Westen de weg kwijt zijn: jonge Europeanen die hun geluk gaan zoeken in Rusland, Polen en China. Nee, ik heb het niet over dappere ondernemers zonder scrupules of…Meer lezen »

Fed intervenieert op de goudmarkt De Federal Reserve en de daaraan verbonden banken hebben een maximum grens gesteld op de prijs van goud en hebben deze dus bewust gedrukt de laatste jaren. Dat zegt econoom Paul Craig Roberts, die in de jaren ’80 nog onderminister…Meer lezen »

Te weinig politici van zijn kaliber Nigel Farage is de witte ridder van de Eurozone, helaas dat er zo weinig politici naar hem luisteren. In een recente toespraak op een bijeenkomst van de Europese Raad haalt hij weer zwaar uit naar de Europese regeringsleiders. De Europese…Meer lezen »

Luxemburgse premier waarschuwt voor oorlog Alle nieuwsbureaus maakten afgelopen zondag melding van de uitspraak van de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker in het Duitse weekblad “Der Spiegel” waarin hij zegt zich zorgen te maken over een eventuele kans op oorlog in Europa. Zijn zorgen hieromtrent komen …Meer lezen »

De Chinese inflatie is op jaarbasis gestegen naar het hoogste niveau van de afgelopen 10 maanden. De voornaamste reden voor de hoge inflatie, zijn de stijgende voedselprijzen. De inflatie in China kwam in februari 2013 uit op 3,2%. De voedselinflatie bedroeg zelfs 6% op jaarbasis….Meer lezen »

Bron: WantToKnow.nl Goud en zilver terug als betaalmiddel in VS Nou nou, het lijkt erop dat de tijden aan het veranderen zijn. Dit bericht van een ondermijning van de Amerikaanse dollars, nota bene door Amerikaanse staten, los van de Federale overheid, is daar een fantastisch…Meer lezen »

Vrucht van de Graviolaboom De zure Sop of vrucht van de Graviolaboom is een wonderlijke natuurlijke kankervernietiger, 10.000 keer sterker dan Chemotherapie. Waarom weten we dat niet ? Omdat grote farmaceutische bedrijven hun geld terug willen verdienen na veel te hebben geïnvesteerd in onderzoek in…Meer lezen »

Leugens op alle fronten De wereld van vandaag is verworden tot één grote leugen. Op alle fronten in de samenleving wordt gelogen en bedrogen alsof het een lieve lust is. Of je je nu in de  politieke-, financiële-, rechterlijke-,  journalistieke-, medische-, religieuze- of sportwereld bevindt;…Meer lezen »

Bron: Zonnewind.be Uitschot Voelt u zich ook een beetje als de vlieg op de muur die vindt dat het raam open moet? Hoe gegrond de redenen van de vlieg ook mogen zijn, hij heeft geen enkele mogelijkheid om de bewoner van het huis duidelijk te…Meer lezen »

Bron: Biflatie.nl De vijf sterrenbeweging van Beppe Grillo heeft bij de laatste parlementsverkiezingen in één klap meer dan 25% van de stemmen behaald en toch is Beppe helemaal niet blij. Italië stevent af op een failliet Het politieke schaakspel in Italië is net als in…Meer lezen »

De redactie van Gewoon-nieuws.nl ontving vandaag een  mail van het van het gerenommeerde goud en edelmetalenbedrijf Doijer & Kalff. De inhoud van deze mail bevatte een artikel van de hand van Peter B Meyer. Deze vonden wij zo interessant dat wij hem in zijn geheel…Meer lezen »

Embargo Ruim vijftig farmaceutische bedrijven zijn gestopt met de levering van medicijnen aan Griekenland. Hierdoor is een ernstig tekort ontstaan van meer dan 200 veel gebruikte medicijnen. Door de Griekse schuldencrisis en de toenemende armoede onder de bevolking heeft de Griekse regering noodgedwongen de prijzen…Meer lezen »

Uncategorized