De fatale fout van de EU-dictatuur | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Op maandag 18 maart 2013 bent u wakker geworden in een compleet veranderd Europa.

Het is niet te zien, maar het onzalige besluit van de Europese ministers van financiën om de kleine spaarders van EU-land Cyprus te onteigenen heeft ingrijpende gevolgen die zullen niet stoppen bij de Cypriotische grens. De door niemand gekozen ‘toppertjes’ van EU, IMF en ECB hebben het niet aangedurfd om de Russische zwartgeld bezitters op het failliete Cyprus te knippen en te scheren en zijn het daarom eens geworden over een halfslachtig compromis

Brusselse bobo’s

‘We stoten de Russische belastingontduikers niet te hard voor het hoofd door hun kapitaal tegen een heffing van slechts 10 % te legaliseren en onteigenen voor de schijn van eerlijkheid tegelijkertijd ook de kleine spaarders voor 7 % van hun spaargeld’. Dezelfde spaarders die mochten vertrouwen op het binnen de EU geldende deposito garantiestelsel dat het spaargeld van alle EU-burgers in gelijke mate zou beschermen. Deze garantie blijkt dus geen cent waard te zijn als niet gekozen Brusselse bobo’s in hun paniek om het zinkende euroschip drijvend te houden iets anders besluiten.

Start van Europese bankrun?

Een bankoverval op klaarlichte dag via belastingwetgeving die nog gemaakt moet worden. Wat er nu in Cyprus gebeurt is slechts een voorbode van wat de andere EU-burgers te wachten staat in de met 20.000 miljard euro schulden overladen Eurozone. Zouden alle burgers ingevolge het EU-manifest niet op gelijke wijze worden behandeld? De burgers in Griekenland, Italië, Portugal en Spanje die niet zo onnozel zijn om de waardeloze toezeggingen en garanties van hun regeerders te geloven zullen de komende tijd hun geld van de banken gaan halen. Met als gevolg dat het hele rotte bankenstelsel dat door onze politici met miljarden euro’s overeind wordt gehouden in elkaar zal storten. Een bankrun heet zoiets.

Lees verder op: De Vrijspreker.nl

Tags banken | bankrun | crisis | Cyprus | dictatuur | Europa

Uncategorized