Verzet tegen Rothschilds City of London | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Terwijl alle ogen zijn gericht op Cyprus, waar een heffing op spaartegoeden is ingevoerd en de oud-topman van de Bank of Cyprus een miljoenenbonus meekrijgt, verzetten steeds meer mensen zich tegen de City of London.

Bijna duizend jaar lang heeft de City of London Corporation het Britse financiële centrum beheerd.

Er gaan nu stemmen op om de geheimen van deze organisatie bloot te leggen. De middeleeuwse structuren helpen voorkomen dat één van de grootste financiële centra ter wereld na de werelwijde crisis niet hoeft te hervormen, zo stellen critici. Vandaag de dag bestuurt de corporatie de Square Mile als een enclave in Londen. Deze stadstaat heeft zijn eigen politiemacht, biedt werk aan 3500 mensen en beheert een vermogen van miljarden euro’s.

Succesverhaal

De critici stellen dat de corporatie niet reageerde op de problemen die tijdens de financiële crisis aan het licht kwamen en in plaats daarvan alleen zichzelf beschermde.

Hervormers bekritiseren de geheimzinnigheid waarmee de activiteiten van de corporatie worden omgeven. Ze zeggen dat de City succesvol blijft lobbyen om de status quo te behouden, ondanks een luide roep om verandering van de manier waarop toezicht op de banken wordt gehouden.

De corporatie ziet het juist als haar taak om de financiële industrie te promoten als succesverhaal.

De Franse president François Hollande haalde vorig jaar nog fel uit naar de ‘obsessieve manier waarop Groot-Brittannië de City of London beschermt tegen Brusselse wetgeving’. Hij zei dat de Britse overheid alleen maar de City of London gedienstig is.

Goudfixing

In 1811 richtte Nathan Mayer Rothschild in de City of London het bedrijf NM Rothschild & Sons op. Hij verwierf al snel veel macht in de stadstaat. De Pruissische minister van Financiën schreef na een bezoek aan Londen in 1817 dat Nathan Rothschild ‘een ongelooflijke invloed uitoefent op alle financiële zaken in Londen. Het is welbekend dat hij de wisselkoersen in de City bepaalt. Zijn macht als bankier is enorm’.

De Britse kwaliteitskrant The Independent ontdekte afgelopen jaar dat de goudprijs in Square Mile tot 2004 in het diepste geheim op het hoofdkantoor van NM Rothschild in Londen werd vastgesteld door de Bank of Nova Scotia, HSBC, Société Générale, Deutsche Bank en Barclays.

Sinds 2004 verloopt deze goudfixing niet meer op een fysieke locatie, maar telefonisch onder toezicht van de London Bullion Market Association (LBMA). Er is in de praktijk weinig toezicht en men volgt meer een gedragscode. De zilver- en platinamarkt worden op dezelfde manier gemanipuleerd.

Europese royalty’s

Volgens Midden-Oostenadviseur Peter Eyre is de City of London het financiële hoofdkwartier van het imperialistische rijk of de Nieuwe Wereldorde. In het hart ervan treffen we de Rothschilds, de Europese koninklijke families, de Pilgrims Society, hoge vrijmetselaars, Chatham House, Friends of Israel en de Bank of England aan, aldus Eyre.

In onderstaande video’s wordt het internationale bankenkartel onder de loep genomen.

Bron: Niburu.nl

Uncategorized