Wéér zijn het de bankiers die winnen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Het proefballonnetje dat in Cyprus is opgelaten om spaarders te laten meebetalen aan het redden van banken is een groot succes geworden voor de bankiers. Aanvankelijk ontstond er internationaal veel commotie over deze maatregel, maar die ebde in de loop van afgelopen week ook weer weg. Zelfs de beurzen maakten zich niet druk om deze maatregel en stegen door naar nieuwe records. De Nieuw Zeelandse Minister van Financiën, Bill English, heeft een plan uitgewerkt die, als het wordt aangenomen, het wettelijk maakt dat Nieuw Zeeland het eerste land ter wereld is waar spaarders moeten gaan meebetalen als hun bank een bailout nodig heeft. Het plan heet Open Bank Resolution (OBR) en de minister wil dit maar al te graag implementeren. De Centrale (Rothschild) Bank is al bezig voorbereidingen te treffen voor de implementatie van het OBR-systeem. In het het geval van een bailout zal dit worden uitgevoerd zonder enige waarschuwing vooraf. De spaarders zullen, bij  het opvragen van hun saldo, opeens zien dat een deel ervan is verdwenen.

Politiek gaat op de knieën voor bankiers

Hiermee wordt door de politiek wederom een knieval naar de bankiers gemaakt en worden zij in staat gesteld om de mensen nog meer geld afhandig te maken. Het is zelfs niet ondenkbeeldig dat de bankiers hun beleid hierop zullen gaan afstemmen en nog  risicovoller gaan opereren, omdat zij het percentage wat de spaarders bij een bailout zouden moeten gaan betalen in hun achterhoofd als eigen vermogen kunnen gaan beschouwen. In eerste instantie leek het erop dat de poging “het laten meebetalen door de spaarders” een complete mislukking was, maar dit bleek achteraf  reuze mee te vallen. Na de eerste schrik is er namelijk niets gebeurd. Voor de bankiers is het een geweldig succes geweest omdat de eerste kennismaking met dit nieuwe fenomeen is doorstaan zonder dat er revolutie is uitgebroken en zonder dat er bankiers in de straten zijn gelyncht. Wanneer de Nieuw Zeelandse maatregel eenmaal wet is geworden ligt het voor de hand dat een dergelijke maatregel vroeg of laat door de overheden wereldwijd zullen worden ingevoerd.

Tenminste, als de massa net zo passief en apathisch blijft als ze nu is.

Uncategorized