25 duizend miljard euro (25.000.000.000.000) weggesluisd uit economie | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Gisteren werd bekend dat er door een lek over belastingparadijzen, waaronder de Britse Maagdeneilanden, gegevens zijn komen bloot te liggen van duizenden mensen wereldwijd die ongeveer 25 duizend miljard euro (32,5 duizend miljard dollar) hebben geparkeerd op belastingvrije offshore-rekeningen. Om een voorstelling te krijgen van de omvang van dit uit de samenleving onttrokken bedrag: het is twee keer zo groot als de totale Amerikaanse staatsschuld. Deze informatie ligt opgeslagen in ongeveer 2,5 miljoen e-mails en documenten die zijn geanalyseerd door 86 journalisten. De resultaten van het onderzoek worden later vandaag in verschillende media gepubliceerd. De Franse krant “Le Soir” heeft laten weten dat vanmiddag om 5 uur de informatie op hun website wordt gezet. Dat de verschillen tussen rijk en arm groot zijn en steeds groter worden is al lang bekend, maar dat het een omvang heeft van deze absurde grootte kon niemand (met uitzondering van een aantal ‘complotdenkers’) bevroeden en gaat het normale menselijke verstand ver te boven.

Hoogste tijd om af te rekenen met “witteboordencriminelen”

De Europese economie ligt op haar gat door de enorme bezuinigingen die doorgevoerd worden om de overheidstekorten terug te dringen.  De Amerikaanse staatsschuld is gestegen naar een onaanvaardbare hoogte. Nu  blijkt dus dat deze overheidstekorten en oplopende staatsschulden worden veroorzaakt door een aantal gewetenloze witteboordencriminelen die op genadeloze wijze absurde hoeveelheden cash uit de economie weghalen en belastingvrij naar zichzelf toetrekken, met het gevolg dat er steeds meer geleend moet worden om dat ‘verdwenen’ geld aan te vullen. Intussen gaan complete landen failliet en worden door dezelfde witteboordencriminelen de overgebleven spaarcenten van de bevolking nog afgepikt om de schulden ermee af te betalen. Voor de bevolking is dit een rampzalige vicieuze cirkel waar niet uit ontsnapt kan worden en wat van kwaad tot erger zal worden. Onze politici doen hier, ondanks hun mooie woorden, helemaal niets aan. Erger nog, zij doen net zo hard mee met het wegsluizen, gezien het aantal politieke en financiële kopstukken die op deze lijsten voorkomen.

De kruik gaat net zo lang te water tot hij barst, waarbij helaas vermeld moet worden dat het wel erg lang duurt dat de massa wakker wordt en eindelijk eens gaat afrekenen met dit desastreus inhalige, op macht beluste tuig.

Uncategorized