Amerikaanse overheid blokkeert Bitcoin rekening | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Amerikaanse betaaldienst Dwolla mag op last van het Department of Homeland Security geen betalingen meer verrichten aan het Amerikaanse account van Mt. Gox, verreweg de grootste Bitcoin-exchange. Het is onduidelijk waarom het gerechtelijk bevel is uitgevaardigd.

De blokkade van Mt. Gox kwam aan het licht door een e-mail aan Dwolla-klanten die via die betaaldienst recent betalingen aan Mt. Gox hadden verricht. Door een gerechtelijk bevel is ‘Dwolla niet langer in staat om betalingen te verrichten aan Mutum Sigillum LCC’, schrijft Dwolla in de e-mail, waarvan een gebruiker een screenshot op het forum Bitcointalk heeft gepubliceerd. Mutum Sigillum is de Amerikaanse juridische entiteit die het in Japan gevestigde Mt. Gox, verreweg de grootste Bitcoin-exchange, gebruikt voor transacties.

Waarom Dwolla geen betalingen mag verrichten aan de Amerikaanse tak van Mt. Gox, is onduidelijk. Dwolla schrijft op Twitter daarover geen duidelijkheid te kunnen of willen geven. In een reactie op Google+ schrijft Mt. Gox de zaak in onderzoek te hebben. De exchange zegt echter op dit moment niet over het gerechtelijk bevel te beschikken en daardoor geen inhoudelijke reactie te kunnen geven. Overigens benadrukt Dwolla wel dat het enkel een betalingsblokkade instelt wanneer het daartoe door een rechter wordt gedwongen. Eind 2010 ontstond veel ophef toen PayPal, MasterCard en Visa vrijwillig betalingen aan WikiLeaks blokkeerden.

Lees verder op: Tweakers.net

Uncategorized