Genoeg redenen om marihuana te legaliseren (2) | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Een aanvraag van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services werd door de Amerikaanse overheid in 2003 beloond met het recht om een patent af te geven op cannabinoïden. De reden? Omdat onderzoek naar cannabinoïden de farmaceutische  industrie toestond praktische kennis te te verwerven over een van de meest krachtige natuurlijke antioxidanten en neuroprotectieve ter wereld. Het Amerikaanse octrooischrift 6630507 is speciaal tot stand gekomen omdat onderzoekers ontdekten dat cannabinoïden specifieke anti-oxiderende eigenschappen hadden waardoor ze zeer bruikbaar zijn bij de behandeling en voorkoming van diverse oxidatie gerelateerde aandoeningen zoals, ischemische, leeftijdgebonden ontstekings- en auto-immuunziekten.

2012 Colorado

November 2012 was een historisch en belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis omdat de Amerikaanse staat Colorado, als eerste het bezit van marihuana uit het strafrecht verwijderde en marihuana legaliseerde voor recreatief gebruik. De impact van deze beslissing was gigantisch en zou kunnen doorwerken in het hele land met enorme mogelijkheden om miljoenen Amerikanen te informeren over de top gezondheidsvoordelen van marihuana. Wanneer marihuana wordt gerookt dan kleven daar natuurlijk dezelfde nadelen aan als aan het roken van tabak, maar er zijn talloze andere manieren om van de gezondheidsbevorderende werking van de marihuanaplant te kunnen profiteren, zoals het verwerken ervan in gerechten, soep, thee of gebak enz..

2012 Washington

Na afloop van de I-502 verkiezing in 2012 in de staat Washington werd marihuana juridisch ook in Washington legaal, niet alleen voor medische toepassing maar ook voor recreatief gebruik. Voor wat betreft de federale overheid van de Verenigde Staten is wiet nog steeds illegaal, maar zijn de staten Washington en Colorado beiden aan het uitzoeken hoe e.e.a. zal gaan uitwerken. Wel staat vast dat door de legalisering in deze twee staten de kwestie in rap tempo zal gaan evolueren en verwacht wordt dat de overige staten uiteindelijk zullen volgen willen ze niet opgezadeld worden met onwerkbare verouderde wetten.

 Gezondheidsvoordelen

Het is geen verrassing dat de federale overheid tracht tegen te houden dat marihuana als een algemeen geaccepteerd medicijn zal worden gebruikt en willen zij dat marihuana ingedeeld zal blijven als zijnde een zéér gevaarlijke drug als heroïne. Het aanvaarden en bevorderen van van de krachtige voordelen voor de gezondheid  door het gebruik van marihuana, zouden direct invloed hebben op de enorme winsten die de farmaceutische industrie maakt op de behandeling van ziektes die eenvoudig te bestrijden zijn met marihuana. De federale overheid zou moeten toegeven dat zij haar burgers zonder reden gevangen zet. Bijna de helft van alle drugs arrestaties in de Verenigde Staten zijn voor marihuana.

Welke aandoeningen kunnen met marihuana worden bestreden?

  1. Kanker
  2. Tourette’s Syndrome
  3. Epileptische aanvallen
  4. Migraine
  5. Glaucoma
  6. Multiple Sclerose
  7. ADD en ADHD
  8. IBS en Crone
  9. Alzheimer
  10. Premenstrueel Syndroom
Uncategorized