Kankercellen doden met magneettherapie | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Wetenschappers in Zuid Korea hebben een methode ontwikkeld, door het gebruik van magneten, om kankercellen te doden. De techniek gaat ervan uit dat het magnetisch veld de kankercel doet ‘flippen’ van groei-prikkel tot ‘vernietig’-prikkel. De kankercel doodt daarmee zichzelf dus en het magnetisch veld zorgt er alleen maar voor dat een schakelaar in de kankercel wordt omgezet..!

De onderzoekers hebben inmiddels aangetoond dat dit magnetische proces werkt op darmkankercellen en op vissen die in een laboratorium als proefdieren werden gebruikt. De geprogrammeerde cellen-dood, of zoals het ook wordt genoemd, de ‘Apoptosis’, is één van de technieken van een levend lichaam om oude, beschadigde, geïnfecteerde of overbodige cellen te vernietigen. Op een bepaald signaal gaat de betreffende cel krimpen en breekt zichzelf in stukken! Deze restant celstukken worden vervolgens omgeven door immuuncellen van het lichaam, die werken als ameubes en deze restanten ‘consumeren’.

Het proces van ‘Apoptosis’ faalt vaak in kankercellen, waardoor juist het specifieke woekeren van kankercellen door kan gaan. De magneettherapie bestaat eruit dat er kleine nano-ijzerdeeltjes worden gecreëerd, die zich vervolgens hechten aan de anti-lichamen, die zich op hun beurt als ‘receptoren’ hechten aan tumorcellen. Wanneer vervolgens een magnetisch veld wordt geactiveerd rondom deze cellen, gaan deze moleculen clusteren, en triggeren automatisch het ‘doodsignaal’ dat de ‘apoptosis’ activeert.

In de genoemde laboratoriumexperimenten, werden darmkankercellen blootgesteld aan nano-ijzerdeeltjes en vervolgens in een veld tussen twee magneten opgesteld. De cellen hadden de eigenschap meegekregen om groen op te lichten wanneer het ‘apoptosis’-signaal werd afgegeven door de cellen.  Meer dan de helft van de, aan het magneetveld blootgestelde cellen, werden vernietigd door deze activatie, terwijl er geen enkele onbehandelde cel werd beïnvloed. In een ander experiment met zebravisjes (zie schema hieronder), zorgde de magnetisch geïnduceerde ‘apoptosis’ voor overmatige groei van de staarten van deze visjes..

Details van dit onderzoek, dat werd geleid door professor Jinwoo Cheon,van de ‘Yonsei University’ in Seoul, werden gepubliceerd in het ‘Nature Materials’-tijdschrift. De wetenschapper schreef: “We hebben aangetoond dat het ‘apoptosis’-signaal aangezet kan worden in een ‘in-vitro (laboratorium)’omgeving, alswel in zebravisjes in een in-vivo (levend) model, door het gebruiken van een magnetische schakelaar.. Deze magnetische schakelaar die we hebben ontdekt, zal breed toepasbaar zijn op elk type van oppervlakte-membraamreceptor, die cellulaire functies vertonen, wanneer ze clusteren.”

Big pharma

Je kunt je afvragen hoe deze vorm van kankertherapie, die vooralsnog niet de zakken vult van Big Pharma, zich zal ontwikkelen in de wereld van de traditionele ‘medicijnen’. Daar waar keer op keer ‘officiële’ kankertherapieën, die vaak vele tienduizenden Euro’s kosten, het kankerproces eerder schade doen dan het keren, zal deze nieuwe, veelbelovende therapie, die uiterst goedkoop toe te passen lijkt,  de traditionele kankervernietigingsmethodes naar de historie verwijzen.

Het valt niet te verwachten dat Big Pharma de verkoop van haar chemische kankerbestrijdingsmiddelen aan het grote publiek zal dimmen. De traditionele geneeskunde-industrie heeft, in het voetspoor van Big Pharma, al jaren laten zien, dat het een broertje dood heeft aan alternatieve, bewezen kankertherapieën. Zo zijn natuurlijke kankerbestrijdingsmethodes met bijvoorbeeld Aloë Vera, Kurkuma-, knoflook- en gembertherapieën nog nauwelijks of helemaal niet onderzocht. Logisch zo lijkt het, vanuit de logica van het geld en macht. Maar volstrekt onlogisch vanuit medemenselijkheid en compassie. De ‘powers-that-be’ in de farmaceutische industrie zien in dat er met natuurlijke middelen weinig of geen macht te winnen valt, laat staan geld te verdienen..

Bron: WantToKnow.nl

Uncategorized