Europese politici zwalken als ‘kippen zonder kop’ | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Euro commissaris van handel Karel de Gucht gaat importheffingen opleggen aan Chinese fabrikanten van zonnepanelen

De recessie van de jaren ’30 groeide uit tot een vernietigende depressie door enerzijds hogere belastingen en anderzijds toenemende importheffingen. Zo heb ik altijd geleerd in de geschiedenisboeken, althans. Lijkt me ook vrij logisch. Hogere belastingen zorgt voor minder geld in de zakken van de burger waardoor de consumptie in mekaar stuikt. Stijgende importheffingen betekent dat consumenten meer moeten betalen voor bepaalde goederen die geïmporteerd worden. Ook dat betekent minder consumptie.

Als er dus twee zaken zijn die je echt, echt, ECHT moet vermijden tijdens een recessie dan zijn het wel stijgende belastingen en het invoeren van importheffingen.

Belastingverhogingen

Wat doen Europese politici vervolgens? Onder het mom van “besparingen” overal de belastingen flink op trekken. Dodelijk. En dan vervolgens klagen dat “besparingen” niet werken. Nee, dat zal wel.

Het zijn dan ook geen besparingen. Het zijn belastingverhogingen. Dat betekent minder koopkracht voor de consument.

Importheffingen

Alsof belastingverhogingen alleen niet volstaan om de economie te wurgen, bleek ook Eurocommissaris Karel De Gucht bereid om zijn duit in het zakje te doen. Als “liberaal” vond hij het plots een goed idee om een handelsoorlog te starten met China. Ze produceren daar veel te goedkoop zonnepanelen en dat moet bestraft worden met importheffingen om de markt “eerlijker” te maken. China is natuurlijk niet akkoord en dreigt op zijn beurt weer met importheffingen op Europese luxewagens. Wat is het gevolg? Dankzij die importheffingen betalen we straks in Europa MEER voor onze zonnepanelen. Je kan dat een opmerkelijke evolutie noemen. Nog niet zo heel lang geleden zwaaide men overal in Europa met subsidies om groene energie te stimuleren. Nu gaan we opééns precies het omgekeerde doen en extra belastingen heffen? Dat is de zogenaamde “visie” van onze leiders. Daar moeten we het mee doen.

Met dergelijke mensen aan het roer, zijn nieuwe schokken niet uit te sluiten.

Auteur: Maarten Verheyen (Traders Only)

Uncategorized