Faillissement dreigt voor ‘besmette’ Amerikaanse tarwe export | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Het nieuws over de besmetting van tarwe die uit de VS komt, lijkt zich sterker te verspreiden dan de GMO’s zelf.. Afgelopen vrijdag bleek Zuid-Korea de kant van Japan gekozen te hebben, in tot stilstand brengen van importtarwe uit de VS, vooral gebaseerd op het feit dat de USDA, US Department of Agriculture (dus het Amerikaanse ministerie van Landbouw) had aangekondigd dat commerciële tarwe, afkomstig uit de VS, besmet is met Monsanto’s genetisch gemanipuleerde tarwe..

Monsanto buiten de wet

Veel mensen realiseren zich dit niet, maar de verspreiding van GMO-zaden en gewassen blijkt in het merendeel van de landen ter wereld verboden. Het is alleen in de VS dat de gladde Monsanto-lobbyisten erin geslaagd zijn om Monsanto volledig buiten de wet te hebben geparkeerd. Bovendien zijn deze witteboordencriminelen erin geslaagd om producten die GMO-oogsten bevatten, van duidelijke labeling uit te sluiten. Mensen zoals jij en ik, kunnen in de VS niet eens meer zien of er in een product GMO-grondstoffen zijn verwerkt..! Het is vooral de ‘financiële invloed’ van Monsanto op de wetgevende macht, die ervoor gezorgd heeft dat het zo ver heeft kunnen komen. En dat zegt nét zoveel over Monsanto als over de inmiddels rubberen knieën van de Verenigde Staten van Amerika.

En vooral op de beurzen overal ter wereld blijkt Monsanto uit de gratie. Afgelopen vrijdag viel het aandeel Monsanto maar liefst 4%, ná de aankondiging van Zuid-Korea. Deze maatregelen, waarvan je mag verwachten dat Japan en Zuid-Korea alleen maar voorlopers zijn in de afkondiging ervan, zullen door veel meer landen worden afgekondigd. En precies dáár waar de VS in het verleden altijd werd gezien als de graanschuur voor een groot deel van de wereld, is deze boycot een fikse aderlating voor de economie van de VS in het algemeen, en voor de boeren en de agrarische sector in de VS in het bijzonder..!

Hoeveel tarwe is er nu eigenlijk besmet..?!
Volgens de Washington Post is het een mysterie hoe deze Monsanto-tarwe opduiken kan in commerciële tarwe en waarom het daar feitelijk op de loer ligt.. Volgens deze krant is Monsanto nog steeds bezig om tarwe-zaad met gemanipuleerde genen te testen in Hawaï en Noord-Dakota. Maar feitelijk weet niemand preciés hoeveel tarwe er besmet is. Maar veel schokkender is het feit, dat veel voedselbedrijven geen zin hebben om tarwe als grondstof voor hun producten, te tésten voor gebruik, of het van GMO-tarweplanten afkomstig is of niet..!

Maar dat was tot voor kort. Want nu blijken voedselimportautoriteiten van over de hele wereld wakker te zijn geschud. Zij dienen immers WEL op te letten of GMO-tarwe niet tussen ‘normale’ tarwe terecht is gekomen en deze heeft besmet. En vanzelfsprekend vragen ook steeds meer consumenten aan hun voedselleveranciers: “Heb ik GMO-tarwe gegeten zónder dat ik daar weet van had?”. Want deze experimenten met GMO-tarwe voert Monsanto al uit sinds… 1998.. Ondermijnt Monsanto jouw gezondheid  via jouw tarwe-voedsel? Wat te denken van brood-, koek- en pastaproducten, om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Boeren in de VS zien plotseling de economische dreiging die Monsanto teweeg kan brengen..!
Maar de grootste motor achter de evt. boycot van Monsanto ligt natuurlijk in de economische factor van GMO-tarwe. Plotseling zien de boeren van de VS, en niet alleen de graanboeren, maar alle boeren, de enorme economische risico’s die veroorzaakt worden door het gemanipuleer met zaden door het duivelse Monsanto. Want met name door Monsanto en het volledig corrupt-omgekochte Ministerie van Landbouw (USDA) in de VS bleken de openveld-experimenten te mogen worden uitgevoerd.

En elke boer die nu tarwe verbouwt, weet nu wat voor een enorme economische risico’’s verbonden zijn, aan de steeds verder toenemende weigering van VS-tarwe over de hele wereld..! Feitelijk is Monsanto nu bezig om boeren hun faillissement op te dringen, ondertussen de Amerikaanse export en het BNP (Bruto Nationaal Product) meesleurend in deze zaak. Natuurlijk gaat Monsanto niet vanzelf deze boeren schadeloos stellen, voor de schade van deze boycot. En natuurlijk dient daar wel een rechtszaak voor gevoerd te worden.. Misschien is het tijd voor een wereldwijde rechtszaak tegen Monsanto, voor het Internationale Gerechtshof in Den Haag? Alle boeren, met name de Amerikaanse boeren, kunnen dan hum claims indienen, die gebaseerd zijn op hun aantoonbare verliezen als gevolg van GMO-besmetting..!

Niemand wil GMO’s, behalve Monsanto..!

Als we alles op een rijtje zetten, is de vraag meer dan gerechtvaardigd, wie er nu eigenlijk om die GMO-rommel heeft gevraagd..! De consument wil deze risicovolle producten niet, zeker niet vóórdat ze goed getest zijn. En dat is dus nog steeds niet het geval..! Overzeese landen willen geen GMO’producten uit de Amerikaanse ruif, dus waarom zouden Amerikaanse boeren dan nog GMO-zaden van Monsanto kopen..

En tot slot, blijken steeds meer voedsel-industriële bedrijven besluit te nemen dat ze niet met de gokwedstrijd, die GMO’s feitelijk veroorzaken, mee willen doen.. Dus blijft de enige ‘grootheid’ over, die wel GMO op de markt wil brengen.. Juist ja, Monsanto zélf..!

Lees het hele artikel op: WantToKnow.nl

Uncategorized