Obama behandelt Amerikaanse grondwet als een “vodje papier” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Het is al een decennium openbare informatie dat de Amerikaanse regering in het geheim, illegaal en ongrondwettelijk haar burgers bespioneert. Het congres en de federale rechtbanken hebben niets aan deze extreme schending van de Amerikaanse grondwet en statutaire recht gedaan, en het onbekommerde Amerikaanse publiek lijkt onverstoorbaar.

Mainstream media corrupt

In 2004 werd de New York Times door een klokkenluider ingelicht dat door de National Security Agency (NSA) de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) werd overtreden met het negeren van de FISA rechtbank en het bespioneren van Amerikanen zonder het verkrijgen van de noodzakelijke gerechtelijke goedkeuring. De corrupte New York Times zette de belangen van de Amerikaanse regering boven die van het Amerikaanse publiek en stopte het verhaal diep weg tot George W. Bush veilig werd herkozen.

Tegen de tijd dat de New York Times het verhaal van de illegale spionage een jaar later publiceerde, had de wet-brekende regering de tijd gehad om het delict ex post facto met wets en uitvoeringsbesluiten te mitigeren en haar wet-brekende handelswijzen uit te leggen als zijnde in het landsbelang.

Iedereen onder totale controle

Vorig jaar onthulde William Binney, die de leiding heeft van de NSA’s wereldwijde digitale gegevens verzamel-programma, dat de NSA iedereen in de VS onder totale surveillance controle had. Elke e-mail, bezochte website en telefoongesprek wordt afgevangen en opgeslagen. In 2012 ontving Binney de Callaway Award voor Civic Moed, een jaarlijkse prijs gegeven aan degenen die de grondwettelijke rechten beschermen met risico voor hun professionele en persoonlijke leven. Er zijn een aantal klokkenluiders geweest. Bijvoorbeeld, in 2006 was er Mark Klein, toen bleek dat AT & T een geheime kamer had in hun kantoor in San Francisco die de NSA gebruikte om internet en telefoon gegevens te verzamelen van Amerikaanse burgers die onder geen enkele verdenking waren.

De media behandelde deze verhalen op een manier die de wetteloosheid van de overheid beschermde tegen controle en publieke verontwaardiging. De gebruikelijke draai was dat het publiek zogenaamd veilig voor terroristen moest zijn, en veiligheid is wat de overheid verstrekt.

Edward Snowden

De laatste klokkenluider, Edward Snowden, heeft zijn toevlucht gezocht in Hongkong, waar een betere bescherming van de vrije meningsuiting bestaat dan de Amerikaanse regering biedt. Snowden had geen vertrouwen in een Amerikaanse nieuwsbron en gaf het verhaal aan de Britse krant The Guardian. Er is geen twijfel meer dat de Amerikaanse regering volslagen wetteloos is, dat het de Amerikaanse grondwet als een vodje papier behandeld, en dat zij niet gelooft dat Amerikanen enige andere rechten hebben dan die welke de regering tolereert op enig gegeven moment in de tijd, en dat de overheid geen enkele angst heeft om verantwoordelijk te worden gehouden voor haar wetteloosheid door het zwakke en “gecastreerde” Amerikaanse Congres, de federale rechtbanken, de gecontroleerde media, of een onbekommerde en ongeïnformeerd publiek. Binney en Snowden hebben precies en in nauwkeurige detail beschreven wat het extreme gevaar is van volledige controle over de bevolking door de overheid. Niemand is vrijgesteld, niet de directeur van de CIA, Amerikaanse leger generaals, senatoren en volksvertegenwoordigers, zelfs niet de president zelf.

Iedereen met toegang tot een computer en het internet kan interviews met Binney en Snowden vinden om kennis te maken met waarom je inderdaad veel hebt te vrezen of je nu wel of niets verkeerd hebt gedaan.

BarackObama en James Clapper

James Clapper, de liegende directeur van de National Intelligence, die zich perfect thuis zou voelen in Hitlers of Stalins regime, veroordeelde Snowden als “verwerpelijk” vanwege zijn aandringen dat in een democratie het publiek moet weten wat de regering doet. Clapper drong er op aan dat het stiekem bespioneren van elke gewone Amerikaan essentieel was voor de “bescherming van onze natie.”
Clapper is “beledigd” dat de Amerikanen nu weten dat zij door de NSA worden bespioneerd. Clapper wil Snowden zwaar straffen voor zijn ‘roekeloze onthulling’ dat de Amerikaanse regering de privacy die de Amerikaanse grondwet garandeert aan elke Amerikaanse burger volledig heeft geschonden.

President Obama, naar verluidt opgeleid in het constitutionele recht, rechtvaardigde Clapper’s spionageprogramma van elke communicatie van elke Amerikaanse burger als een noodzakelijke overtreding van de Amerikaanse burgerlijke vrijheden omdat dit “uw burgerlijke vrijheden beschermt.” Zie het contrast tussen het gebrek aan waarheidsgetrouwheid van de president van de Verenigde Staten en de waarheid van Snowden, die terecht stelde dat de NSA spionage een “existentiële bedreiging voor de democratie” is.

Lees verder op: Zaplog.nl

Uncategorized