Prescott Bush (opa George) adoreerde en financierde Adolf Hitler | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Opa Prescott Bush en zoon George sr.

‘Democratie is een systeem dat niet werkt.’ Dat moet kortweg het idee zijn geweest dat Opa Bush had. Prescott Bush, want zo heet deze man, liet het niet bij deze gedachte, maar had vóór de 2e wereldoorlog plannen om met 500.000 veteranen, de Amerikaanse regering omver te werpen en de macht over te nemen van de democratisch gekozen president Franklin D. Roosevelt. Dat uiteindelijk, 2 generaties later, de Bushes kozen voor een andere benadering, het uithollen van de democratie van binnenuit, is in feite datgene wat uit deze acties is voortgekomen. Lees het verhaal van een voor de media  verborgen gebleven verhaal.

Weerzinwekkend

Er zijn verschillende journalisten die het verhaal van Prescott Bush hebben onderzocht. De contacten die Prescott Bush had met Nazi-Duitsland zijn in feite weerzinwekkend. Deze man had contacten met IG-Farben, het bedrijf dat het gifgas leverde voor de latere concentratiekampen.

Bush moet hiervan op de hoogte zijn geweest, immers zijn geld was uitgeleend aan dit bedrijf, waarvan de eigenaar Frits Thyssen een persoonlijke vriend was geworden van Bush en zijn compagnon. Doordat Bush op semi-officieel niveau werkzaam was, zijn er heel veel documenten van zijn handelen terug te vinden.

Geld, macht, controle

En zijn zoon, George Bush, de latere president van de VS, kreeg dus al vroeg met de paplepel ingegoten, dat het mogelijk is om het prachtige land dat de VS is en blijft, van binnenuit op te vreten, door geld te graaien, de macht te grijpen en de bevolking onder contrôle te krijgen. En aldus geschiedde, zo blijkt keer op keer uit officiële en niet-officiële stukken. Vader Prescott Bush verzamelde de basis voor het familiekapitaal, waardoor de Bushes als een van de meest vooraanstaande families in de VS werden gezien.

Prescott Bush was door zijn huwelijk met Dorothy Walker in 1921 de schoonzoon van ene George Herbert Walker geworden en samen werden zij partners in de Union Banking Corporation. Deze werkte in Duitsland dus samen met groot-industrieel Fritz Thyssen. Daar werden Bush en Walker partners met Thyssen, door de oorlogsmachine van Hitler te financieren. Fritz Thyssen publiceerde in 1941 een boek getiteld: ‘Ik betaalde Hitler’. Het boek beschrijft hoe het kon gebeuren, dat een leger van 4.500.000 Duitsers al in 1933 werd gevormd onder de leiding van Ernst Röhm, door Hitlers geld. Die ontving dat op zijn beurt weer van Thyssen en de Union Bank van Prescott Bush en zijn schoonvader. Door deze deal kreeg IG Farben, het bedrijf van Thyssen, op haar beurt ook weer de opdrachten van Hitler’s regering, die het mogelijk maakten, het koolvergassingss-productieproces te ontwikkelen. Via dit vergassen van kolen kon men vliegtuigbrandstof produceren en ook synthetisch rubber, zodat de Duitse industrie grootdeels olie- en rubber onafhankelijk werd. Zo konden autobanden voor legervoertuigen worden geproduceerd zonder dat daarvoor natuurrubber uit andere landen nodig was. Maar IG Farben is vooral berucht om het Zyklon B-gas, dat de Duitsers gebruikten om 2 miljoen joden te vergassen in het kamp Auschwitz, volgens verklaringen van de kampcommandant van de Nazi’s. En de reden dat het concentratiekamp Auschwitz op deze plek lag, was dat dit dichtbij de industriële complexen van Fritz Thyssen lag. Fabrieken en treinverbindingen konden zo efficient worden gecombineerd.. Thyssen wist dus wel degelijk wat er aan de hand was en stond te gebeuren, toen hij contacten had met Bush en Walker.

Het bizarre is dat Prescott Bush met een aantal andere ultra-rechtse makkers ook in datzelfde jaar 1933 een poging deed, in ieder geval vergaande voorbereidingen trof, om de regering van president Roosevelt omver te werpen. En dat alles onder het motto: ‘Er is maar één weg uit deze depressie, namelijk het einde van het democratisch systeem en de macht bij een aantal dictators.’

In het kader van onderzoek naar Prescott Bush als oorlogscrimineel, is daar allereerst John Buchanan, onderzoeksjournalist. Na een gedegen onderzoek komt hij tot de conclusie, dat Prescott Bush een boef van het zuiverste water was, een witte-boorden crimineel, die volstrekt maling had aan democratische processen en achter de schermen bezig was met het realiseren van een duplicaat Duitsland onder Hitler, een duplicaat Italië onder Musolini. Deze man had een intense hunkering naar geld, macht en overheersing. Hiernaast is hij te zien op een foto van na de oorlog, in gesprek met de toenmalig president van de VS, Dwight Eisenhower.

Baas van de CIA

Het is ijzingwekkend te bedenken dat zijn zoon George Bush, enige tientallen jaren later, de leider werd van de CIA, dé organisatie bij uitstek, die onder de dekmantel van ‘officiële overheidsinstantie’ haar gang kon gaan met fascistische praktijken, zoals het omverwerpen van regeringen, maar ook het dealen in drugs, om fondsen te verwerven, die daardoor niet ‘democratisch’ bijeen hoefden worden verzameld.

Het was deze zelfde George H.W. Bush, die uitriep: “We need ‘A New World Order’, (klik op de tekst voor het videofragment) Hiermee bedoelde hij niets anders dan het afschaffen van democratieën over de wereld en het in handen nemen van de macht, wereldwijd, door een stel elitairen, door de-zich-verheven-voelenden. Natuurlijk onder de dekmantel van ‘democratische processen’ en dergelijke. Of onder het motto van ‘dit is de beste bescherming voor u, teken nou maar bij het kruisje..’ We hebben in dit verband gezien wat Bush jr. en zijn cowboyclub deden ná de 11 September-aanslagen: het Amerikaanse volk zo snel als hij kon ‘beschermen’, door de Patriot Act tevoorschijn te toveren, die alle macht aan de president gaf. Want daarmee kon hij immers het land en haar burgers het best ‘beschermen’.

Video met onderzoeksjournalist John Buchanan, spijtig genoeg in het Engels, maar het is een redelijk makkelijk toegankelijke tekst.

Lees het complete artikel op: WantToknow.nl

Uncategorized