Bio-tech industrie: Olifanten in een porseleinkast | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Wetenschapper die gevaren van GGO voor gezondheid ontdekte werd direct ontslagen en team opgeheven

Het verhaal van Dr. Árpád Pusztai

Hoewel het in die tijd nauwelijks enige media-aandacht kreeg, onthulde een gerenommeerde Britse wetenschapper in 1998 al de schokkende waarheid over hoe genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s) orgaanschade, voortplantingsproblemen, spijsverteringsdisfunctie, verminderde immuniteit en kanker veroorzaken, om maar enkele van de vele aandoeningen te noemen. Hij werd onmiddellijk ontslagen en de leden van het onderzoeksteam die hem assisteerden werden binnen 24 uur na het openbaar maken van de bevindingen uit hun functie ontheven.

Dr. Árpád Pusztai, die wordt beschouwd als een van ’s werelds meest gerespecteerde en ontwikkelde biochemici had drie jaar lang de leiding gehad van een groep onderzoekers van het prestigieuze Schotse Rowett Research Institute (RRI) in het ondezoek naar de gezondheidseffecten van een nieuwe genetisch gemodificeerde aardappel met ingebouwde Bt toxine. Tot grote verrassing van velen ontdekte het team dat de Bt aardappel, in tegenstelling tot de industriële retoriek, verantwoordelijk was voor het veroorzaken van ernstige gezondheidsschade bij testratten. Dit feit werd snel doorgespeeld naar de media, in verband met bezorgdheid voor de volksgezondheid.

Maar in plaats van te worden geprezen voor hun eerlijke beoordeling van deze genetisch gemanipuleerde aardappel, werden Pusztai en zijn collega’s door de, door de industrie gesteunde overheid gestraft, met inbegrip van de Britse premier Tony Blair. Ontdekt werd, dat(door medewerkers van) zijn bureau, enkele uren na dat Pusztai en zijn team de resultaten van hun onderzoek op de televisie kenbaar maakten, contact opgenomen werd met RRI. Voor het spreken van de waarheid werd Pusztai onmiddellijk ontslagen uit zijn functie en de medewerkers van zijn team werden ontslagen uit hun posities bij het onderzoeksinstituut.

Onderzoek in Egypte toont zelfde resultaten – GGO’s veroorzaken op de lange termijn ernstige gezondheidsschade
Onlangs werd in de Egypt Independent gemeld dat soortgelijk onderzoek door Hussein Kaoud van de Faculteit Diergeneeskundige Hygiëne aan de Universiteit van Caïro was gedaan en dat ook hij een aantal fascinerende, maar politiek incorrecte, ontdekkingen had gedaan op het gebied van de effecten van GGO’s op het lichaam. Na het voeden van variërende combinaties van genetisch gemodificeerde soja, mais, tarwe en koolzaad aan negen groepen ratten, namen Kaoud en zijn team waar, dat deze genetische giffen duidelijk het normale functioneren van de dieren belemmerde, hetgeen Pusztai’s onderzoek uit 1998 bevestigt.

“Ik registreerde de verandering van verschillende organen, het krimpen van de nieren, van de lever en de milt, het verschijnen van kwaadaardige delen in de weefsels, en nierfalen en bloedingen in de darm,” zei Kaoud over de effecten van de GGO’s, zoals waargenomen in de onderzochte ratten. “De hersenfuncties werden ook aangetast en het vermogen van de ratten om te leren en te onthouden veranderde aanzienlijk.”

In het geval van Kaoud, zijn baanbrekende bevindingen zullen binnenkort worden gepubliceerd in de gerespecteerde tijdschriften Neurotoxicology en Ecotoxicologie. Maar het valt nog te bezien of de wetenschappelijke gemeenschap in het algemeen, die sterk wordt beïnvloed door biotechnologische belangen, en de politieke structuren die daar controle over hebben, de resultaten als geldig zullen aanvaarden, of een soortgelijke karaktermoord op Kaoud en zijn team plegen als straf voor het trotseren van de status quo.

Zaden van vernietiging..
Het is de uiterst erudiete wetenschapper, Dr. William Engdahl, die een héél goed gedocumenteerd boek heeft geschreven over de strapatzen van de wereldwijde GMO-industrie. De krachten die achter deze industrie werkzaam zijn, weten donders goed waar ze mee bezig zijn. Het kan hen werkelijk niet schelen wat de gevolgen zijn voor de volksgezondheid, het kan ze alleen maar deren, hoe machtig en rijk ze worden; en wellicht is dit zelfs nog niet de ultieme reden van hun bestaan.. Of zoals twee andere wetenschappers het verwoorden:

Anton Moser, Professor of Biotechnology, Graz, Austria:

“Het boek kun je lezen als een moordmysterie van giga-proportische omvang, waarin 4 gigantische Anglo-Amerikaanse conglomeraten van landbouwcorporaties samenwerken en niet terugdeinzen om via GMO-zaden de absolute controle te krijgen over de meest essentiële bron van bestaan: ons voedsel!”

Dr. Marijan Jost, Professor in Genetica, Krizevci, Croatia, verwoordthet als volgt:

“Als je wilt weten hoe de socio-politieke agenda eruit ziet, met name waarom biotech-corporaties aandringen op het verspreiden van GMO-zaden in de wereld, dan moet je dit boek zorgvuldig lezen. Dán zie je hoe deze multinationale bedrijven de controle over de mensheid trachten te bewerkstelligen, maar ook waarom we dit moeten weerstaan..!

Lees verder op: WantToKnow.nl

Uncategorized