Griekenland: Epicentrum van wereldwijd plunderende bankiers | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Griekenland sterft een langzame dood. Ze hebben niet langer een regering van Grieken voor Grieken.

Het is het epicentrum geworden van het wereldwijde plunderen door de bankiers.

Griekenland wordt door de bankiers leeggeroofd.  Gewone mensen hebben niets in te brengen en zijn het slachtoffer van deze opgedrongen wreedheid. Hoe meer Athene leent, hoe groter wordt hun schuld. Het is eigenlijk al een lijk. Alleen het overlijdensbericht moet nog worden geschreven.

Het officiële werkeloosheidspercentage staat op meer dan 27 procent. Waarschijnlijk is dit in werkelijkheid hoger. De jeugdwerkeloosheid nadert de 65 procent en is nu al een totaal verloren generatie. Het land wordt systematisch verwoest. Het sterft onder het motto: “Eerst de bankiers”. En wat zij ook willen, ze krijgen het.

De nieuwe Griekse coalitie van Democratie/PASOK voorziet in nog duizenden ontslagen tegen het eind van het jaar. Zij hebben het zevende bezuinigingspakket sinds 2007 ingevoerd. Ze willen nog eens 15.000 ambtenaren ontslaan. In totaal zullen er tegen het einde van dit jaar 25.000 zijn verdwenen en volgend jaar rond dezelfde tijd zullen er in totaal 150.000 ontslagen zijn.

Woekerpraktijken

De Trojka criminelen laten de Grieken lijden en eisen zekerheden in ruil voor noodleningen. Zij hanteren praktijken die je normaal alleen tegenkomt bij woekeraars. Griekenland is een zwart gat van negatief vermogen. Het staat in brand en staat model voor zelfvernietiging. De geboortecijfers lopen terug. Het aantal doodgeboren kinderen is met 20 procent gestegen sinds 2008.

Griekenland geeft veel minder uit aan onderwijs dan andere Europese landen. (8,3 procent tegen het gemiddelde van 13,1 procent). Het maakt niet uit. Halverwege juli beloofde het kabinet nog duizenden ontslagen in het onderwijs. Ze beloven dat herstel om de hoek ligt. De situatie gaat van kwaad tot erger.

Ongeveer 40 procent van de huishoudens heeft geen gezondheidszorg. Een onderzoek dat in The Lancet werd gepubliceerd wees op de grote gevaren voor de zorg in Europa dankzij de financiële crisis. Griekenland is het zwaarst getroffen. Maar, ook in Spanje, Portugal en Italië is de situatie rampzalig. Zelfmoorden en het uitbreken van besmettelijke ziektes komen meer voor in deze landen en het snijden in begrotingen heeft voor veel mensen de toegang tot medische zorg geblokkeerd.

Menselijk leed

De gezondheidszorg verkeert in een crisis. De beleidsmakers houden hun mond. Zij zijn onderdanig. Het menselijk leed interesseert ze niet. De invoering van een politiestaat maakt het mogelijk om alle bezuinigingen door te voeren.

Voorbode voor de rest van Europa

Het is gemeen. Het is de nieuwe “normaal”. Het reflecteert een land dat waanzinnig is geworden. Griekenland vormt de proloog voor wat er gaat komen.

Het Zwarte Gat verspreidt zich over Europa. Binnenkort bij een theater bij jou in de buurt. Stel je voor dat je alle basisvoorzieningen niet meer kunt betalen. Stel je voor dat je je zorgkosten/premie niet meer kunt betalen als je ziek bent.

Het Zwarte Gat in Griekenland wordt dieper. De regering is erin geslaagd om het Bruto Nationaal Product (BNP) met 25 procent te laten krimpen. Dit alleen al is een schokkend voorbeeld van wanbeleid.

De gezondheidszorg is een chaos. Het stort aan alle kanten in elkaar. De gezondheid van een hele natie is serieus in gevaar. Het sterftecijfer en het aantal mensen dat ziek wordt loopt omhoog. Gehoorzaamheid aan de Trojka betekent het snijden in essentiële delen van de gezondheidszorg. De aantallen medisch personeel lopen terug.

Verzekerd zijn maar voor iedere ingreep apart betalen

De noodzakelijke apparatuur raakt in verval. Aan alles is een gebrek. Patiënten moeten nu betalen voor eten, voor medische onderzoeken en voor operaties. Dit komt dan nog een keer bovenop wat ze al aan zorgpremies hebben betaald. De “standaardtarieven” voor chirurgische ingrepen dwingen mensen om ongeveer 20 procent vooruit te betalen voor materialen en diensten. Hierdoor zijn operaties voor een groot deel van de bevolking volkomen onmogelijk geworden.

Miljoenen Grieken hebben niet genoeg geld voor hun basisvoorzieningen zoals huur, energie en voedsel. Iets dat ze enkele jaren geleden nog met gemak konden betalen. De arme Grieken, de werkelozen en de gepensioneerden hebben geen keuze en moeten het doen zonder medicijnen en andere gezondheidszorg.

Voor de crisis had de Griekse gezondheidszorg een uitstekende reputatie. Inmiddels zijn er duizenden medische professionals geëmigreerd. Deze schaarste binnen geschoold medisch personeel komt dan nog eens bovenop alle andere tekorten.

Een langzame dood

En zo sterft Griekenland een langzame dood. Dat is de situatie. Ze zijn in de greep van buitenlandse bankiers. Ze hebben niet langer een regering van Grieken voor de Grieken. Griekenland vertegenwoordigt het slechtste van neoliberale wreedheid. Sociale voorzieningen verdampen voor je ogen.

In 2013 is er drie keer sprake van Martial Law (militaire handhaving, staat van beleg) geweest. De coalitie voert een oorlog met de eigen bevolking. Demonstraties in Centraal Athene zijn niet meer toegestaan. De politiestaat keert zich met alle wreedheid tegen dwarsliggers.

Er zijn nu moedige mensen nodig om veranderingen in gang te zetten.

Bron: Niburu.co

Uncategorized