Paniekreacties bij de “Geheime machthebbers” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Het lijkt erop dat TPTB, ‘the Powers that Be’, ofwel de krachten achter de schermen, paniekreacties vertonen de laatste maanden. Er komt in hun ogen kennelijk tevéél publiciteit rondom de wazige spelletjes die zij spelen.. Was het onlangs de dood van Michael Hastings, sterverslaggever van ‘Rolling Stone’-magazine, die al aanleiding voor velen gaf om vraagtekens te zetten bij de officiële versie van zijn ongeluk, de afgelopen dagen werden we opnieuw verrast met vuile druk op journalisten om hen enerzijds proberen te intimideren en anderzijds het baanbrekende nieuws dat ze brengen te blokkeren. Een ongeëvenaard staaltje van aantasting van de persvrijheid.

John F. Kennedy

En was het niet John F. Kennedy die in de jaren 1960 al een beroep deed op de pers om hem bij te staan, in de strijd tegen het ‘militairy-industrial complex’ en vooral tegen die krachten achter de schermen, die bezig waren een machtsovername in de VS te realiseren, vooral via smerige achterdeurpolitiek en manipulaties..? (HIER)

Het zijn op dit moment weer twee bizarre staaltjes van interventie van de krachten achter de schermen, die dit weekend het nieuws haalden. Althans voor hen die met ogen kijken om te zien…!

Partner ‘The Guardian’-journalist 9 uur vastgezet..

En dan is er het verhaal van de Braziliaan David Miranda (28), de partner van Guardian-journalist Glenn Greenwald. Zoals je weet schreef Glen Greenwald alle ‘NSA-Snowden-artikelen’ voor zijn krant en is deze nog volop aan het schrijven, in samenwerking met Edward Snowden. David Miranda, werd zondag 18 augustus maar liefst 9 uur vastgehouden op Heathrow Airport, na een tussenlanding in London, op weg naar zijn thuisland Brazilië, en komende vanuit Berlijn. Voordat hij door kon vliegen werden wel zijn laptop, mobiele telefoon, een video-game en USB-sticks in beslag genomen, aldus het artikel in ‘The Guardian’. (HIER) Voor journalist Glenn Greenwald is dit duidelijk een staaltje van intimidatie.

Intimideren van journalisten

“Het is klaarblijkelijk een heftige escalatie van de aanvallen op de vrije-nieuwsgaring en journalistiek in het algemeen”, aldus Greenwald, die furieus verder gaat:  “Het is al erg genoeg als mensen die klokkenluider zijn, worden vastgezet en vervolgd, maar als er journalisten vervolgd gaan worden, die de waarheid aan het licht willen brengen, dan is dat nóg weer een heftiger zaak.. Om dan vervolgens familieleden en geliefden te gaan vasthouden, dat is voor mij helemaal despoot..

Zelfs de maffia heeft ethische regels inzake het behandelen van familieleden van personen tegen wie zij zich wensen te ‘beschermen’.”

Op grond van het artikel in The Guardian liet de ‘Metropolitan Police’ van Londen weten, dat ‘een 28-jarige man was opgepakt op Heathrow Airport’. En dat dit was gebeurd op basis van de wet die dit mogelijk maakt, ‘Schedule 7 van de ‘Terrorism Act 2000′.    Volgens de Guardian zijn de 9 negen uren die David Miranda vastzat, ook precies het maximale aantal uren dat iemand mag worden vastgezet, zonder tussenkomst van een rechter. Daarna moet een persoon officieel iets ten laste worden gelegd, om hem te kunnen arresteren en langer vast te houden. Dat is niet gebeurd. The Guardian blijkt voor David Miranda’s gemiste vlucht te hebben betaald.

Verfilming illegale activiteiten NSA

Waarschijnlijk is de reden van vastzetting van die 9 uur, het feit dat deze David Miranda in Berlijn verbleef bij filmmaker Laura Poitras. Zij werkt intensief samen met Guardian-journalist Greenwald om artikelen rondom de NSA mogelijk te verfilmen en/of in reportagevorm te vervatten. Journalist Glenn Greenwald is woest en liet in dat verband weten: “Als de overheden van de VS en het UK geloven dat dit de tactiek is om ons te beletten informatie vrij te geven of ons op deze manier te intimideren, dan hebben ze het op een vreselijke manier bij het verkeerde eind.. Wij zullen nog feller doorgaan met het onthullen van de NSA-documenten en ons niet laten afleiden. Deze daden van overheden zullen een volledig omgekeerd effect hebben: ze maken ons alleen maar meer vastberaden!”.

En dan is er dus het verhaal van internetjournalist Richard B. Hall, van wiens hand wij al eens een krachtig artikel over de bizarre vliegtuigaanslagen op de WTC-torens plaatsten. (Dit artikel vind je overigens HIER).

Onthullend programma van TV gehaald

Richard D. Hall is een topspeurneus als het aankomt op paranormale zaken en berichten die ‘verborgen blijven’ voor grote groepen mensen. De laatste 3 jaar zijn zijn shows te zien op televisie, onder de naam ‘Rich Planet TV’, op de Britse zender ‘SKY 191′ op ‘Showcase TV’. Dat wil zeggen, tot voor kort. Want dit weekend kwam het bericht, dat dit programma van Tv moest.. Honderden mensen hebben inmiddels geklaagd over het feit dat deze show nu zo plotseling uit de programmering is gerukt. Officieel zou dit zijn vanwege een klacht van een kijker..

Lees verder op: WantToKnow.nl

Uncategorized