WHO saboteert publicatie onderzoek gebruik uranium door VS en UK | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) startte in 2011 samen met het Irakese ministerie van gezondheid een onderzoek naar de toename van geboorteafwijkingen in gebieden in Irak waar in 2003 zwaar is gevochten. De resultaten zijn echter nog steeds niet openbaar gemaakt. Irakese artsen eisen openheid van de WHO; een wereldwijde petitie ondersteunt hun oproep.

Kraamklinieken in Irak signaleren sinds 2003 een toename in het aantal geboorteafwijkingen in gebieden waar tijdens Golfoorlog van 2003 zwaar gevochten is. In verschillende delen van het land is tijdens deze oorlog in totaal 440.000 ton verarmd uranium verschoten, een radioactief giftig zwaar metaal. Het vermoeden leeft dat er een verband bestaat tussen de giftige erfenis van deze oorlog en de toename van het aantal geboorteafwijkingen.

Depleted Uranium (DU)

De eerste stap op weg naar duidelijkheid hierover is de vaststelling dat er inderdaad in zwaar bevochten gebieden meer kinderen met een afwijking zijn geboren. De WHO en het Irakese ministerie van gezondheid vertragen echter keer op keer de publicatie van de onderzoeksresultaten die dit vermoedelijk aantonen. Het onderzoek kan een politieke lading krijgen als inderdaad een verband wordt aangetoond tussen conflict en geboorteafwijkingen. Landen die tijdens de golfoorlog verarmd uranium hebben gebruikt, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, vrezen voor de gevolgen van die eventuele relatie.

Wij publiceerden al eerder een artikel waarin de vreselijke gevolgen door het gebruik van verarmd uranium werden beschreven. De bevolking van de Irakese stad Faluja toonde een dramatische toename van kindersterfte, kanker, leukemie en geboorteafwijkingen, zelfs erger nog dan in Hiroshima in de tweede wereldoorlog.
Artsen worden overstelpt met zeer ernstige geboorteafwijkingen, viermaal zoveel kanker bij volwassenen en twaalfmaal zoveel kinderkanker.

Bron IKV Pax Christi

Tags gebruik | onderzoek | saboteren | uranium munitie | WHO

Uncategorized