You Tube censureert duizenden video’s op verzoek van overheden | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

In een angstaanjagend voorbeeld van hoe overheden trachten greep te krijgen op het gratis internet, is gebleken dat You Tube voldoet aan duizenden verzoeken van overheden om te censureren door video’s te verwijderen die protesten bevatten en andere voorbeelden van burgers die hun recht willen halen. Ook de zoektermen naar dit soort video’s worden via dit overheidsmandaat verwijderd.

Het meest recente voorbeeld is de overeenstemming die You Tube bereikte met de Britse regering om beeldmateriaal te censureren van de Britse protestgroep “British Contitution Group Lawful Rebellion” waarop een poging te zien was om rechter Michael Peake burgerrechtelijk te laten arresteren bij het gerechtshof van Birkenhead County. Peake moest uitspraak doen over een zaak tegen een voormalig lid van de UKIP (UK Independece Party), Roger Hayes, die weigerde om gemeentelijke belastingen te betalen, maar ook als protest tegen de verraderlijke globalistische belangen activiteiten van Groot Brittannië en als gevolg dat Hayes kon aantonen dat de gemeentelijke belastingen illegaal zijn.

Hayes ondernam een poging om te om legaal te bewijzen dat de gedwongen inning van gemeentelijke belastingen door de overheid onrechtmatig is omdat er geen contract is overeengekomen tussen het individu en de staat. Zij argument is gebaseerd op het ‘harde’ rechtsbeginsel dat net als de gemeente Hayes zichzelf kan vertegenwoordigen als derde partij in de rechtbank en dat “Roger Hayes ” een bedrijf is en als zodanig in de ogen van de wet moet worden behandeld.

Britse regering bang voor belasting rellen

De Britse regering wil niet dat dit soort informatie viraal gaat in het publieke domein omdat ze als de dood is voor een herhaling van de beruchte poll tax rellen van 1990. Dit was een enorme belastingopstand in het Verenigd Koninkrijk waardoor de regering Thatcher gedwongen werd de poll tax volledig te schrappen vanwege massale burgerlijke ongehoorzaamheid en weigering om te betalen.

Wanneer internetgebruikers in het Verenigd Koninkrijk een poging doen om video’s van het protest te bekijken worden ze ontmoedigd door de boodschap: “Deze inhoud is niet beschikbaar in uw land als gevolg van een verwijderingsverzoek van de regering”.

“Tussen 1 juli en 31 december (2009), ontving Google 3.580 verzoeken om gebruikersgegevens van Amerikaanse overheidsinstanties, iets minder dan de 3663 afkomstig uit Brazilië,“ meldt PC World. “Het Verenigd Koninkrijk en India stuurde meer dan 1000 verzoeken per stuk, en kleinere aantallen afkomstig uit diverse andere landen.“

Uncategorized