Appelazijn onontbeerlijk voor een goede gezondheid | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

appelazijn-6561247Van appelazijn is aangetoond dat het anti-septische eigenschappen bezit, evenals anti-biotische processen. Appelazijn werkt anti-schimmel, anti-virus en anti-bacterieel. Wanneer appelazijn bijvoorbeeld over rauw vlees wordt gesprenkeld, begint de azijn direct zijn werk te doen, door bederf-stimulerende bacteriën te doden. Maar je weet dat er ook goede bacteriën zijn, toch? Bijvoorbeeld de bacteriën die in onze darmflora aanwezig zijn, zijn werkelijk onontbeerlijk voor het welzijn van een menselijk lichaam. Appelciderazijn zou daardoor alleen al verplicht aanwezig moeten zijn in elk huis; het heeft zóveel toepassingen en het is op veel gebieden kortweg ‘onverslaanbaar’ op het gebied van gezondheid, dat het feitelijk onontbeerlijk is, in deze moderne tijden van stress, belasting van het lichaam door milieuvreemde stoffen, chemicaliën en vervuiling.

In dat kader is het bewezen dat appelazijn gebruikt kan worden als een natuurlijke balansversterker van je pH-balans (zuurteregelaar). Daardoor is het goed te gebruiken als tonic voor een moeilijke huid (een vette of juist droge huid..) Het zuur van het azijn zorgt er namelijk voor dat er een juiste zuurgraad van de huid ontstaat. Hierdoor wordt de bloedsomloop verbeterd en ontstaat een mooie gladde en zachte huid. En appelazijn werkt erg goed om op een natuurlijke manier acné (puistjes) tegen te gaan.. Je kunt daarvoor  appelazijn als tonic gebruiken; breng de appelazijn puur op de huid aan, wat waarschijnlijk een licht prikkelend gevoel op de huid geeft. Dit komt door het zuur in het azijn.

Een methode die vooral aan te raden is, wanneer je bijvoorbeeld acné wilt bestrijden; gewoon plaatselijk licht appelazijn aanbrengen op de huid, of door een beetje appelazijn op een wattenschijfje te doen en dit vervolgens op de huid te deppen.. Laat dit dan 10 tot 15 minuten inwerken en spoel de huid dan met lauw water weer af; dat hoeft overigens niet per sé, maar door de geur die appelazijn met zich meebrengt is dit wel aan te raden. Je huid zal er écht beter uit gaan zien en deze ‘appelazijntonic’ is toch écht voordeliger dan de meeste crèmes.

En een meer aangename manier om appelazijn als tonic te gebruiken is door het wel te verdunnen met water. Gebruik daarvoor simpel 1 deel azijn en 1 deel water; de appelazijn met water zal een stuk milder voor de huid zijn en er zal geen prikkelend gevoel worden ervaren; en ook de geur zal op deze manier veel minder sterk aanwezig zijn.

PH-waarde van natuurlijke appelazijn en ons lichaam..
appelazijn-biologisch-9912444Met de zuurgraad (of pH-waarde) wordt aangegeven hoe zuur iets is. Bij vloeistoffen drukt men dit uit in pH-waardes op een schaal van 0 tot 14. Daarbij staat de ‘p’  voor Potenz (kracht) en de ‘H’ voor waterstof. Op deze schaal van 0 tot 14 is ‘pH 0′ het meest zuur, en naarmate de pH-waarde hoger ligt in getal, des te minder zuur zal de vloeistof zijn. Hierbij spreken we van een neutrale waarde als er sprake is van een pH-waarde van 7. Zuiver water is een voorbeeld zo’n vloeistof met een neutrale pH-waarde (van 7).

De juiste pH-waardes zijn heel belangrijk voor het lichaam, waarbij de pH-waardes van de lichaamsvloeistoffen (bloed, speeksel en urine) in ons lichaam van elkaar verschillen. Het maagzuur is bij de meeste mensen het zuurst met pH-waarde die normaal ligt tussen de 1 en 3 (vergelijkbaar met de zuurte van een citroen (pH van ca. 2)). Maar ook urine kan stevig zuur zijn, met ‘n gemiddelde pH die ligt tussen 4 en 8. Maar deze  pH-waardes kunnen door verschillende factoren (stress en voeding bijv.) worden beïnvloedt. Maar om het lichaam goed te laten functioneren is het van belang dat de zuurtegraden in het lichaam binnen de ‘normale’ grenzen blijven.

De pH-waarde van appelazijn ligt rond de 3,5 – 4 en dat is dus aardig zuur, maar dus niet zuurder dan het lichaamseigen maagzuur. Wanneer appelazijn dus verdund wordt ingenomen, of puur in kleine hoeveelheden, dan zal het niet schadelijk zijn voor de maag. Er wordt  gezegd dat appelazijn het lichaam zelfs ondersteunt bij het regelen van de juiste pH-waardes in het lichaam, waardoor de weldadige invloed van appelazijn voor een deel zou zijn verklaard. De verschillende functies in het lichaam zouden zelfs worden bevorderd.

Lees het hele artikel op: WantToKnow.nl

Uncategorized