Geelwortel (kurkuma, koenjit) krachtig medicijn tegen Alzheimer | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Steeds vaker blijkt dat de chemische ‘medicijnen’ die de farmaceutische industrie produceert, hun goedkeuring hebben verkregen door valse ‘wetenschappelijke’ onderzoeken en de daaraan gekoppelde uit de duim gezogen ‘onderzoeksresultaten’. Desalniettemin hebben de met geld strooiende  Big Pharma lobbyisten het voor elkaar gekregen dat hun giftige chemische producten met tal van nadelige bijwerkingen door de corrupte wetgevers tot enig en zaligmakend medicijn zijn verklaard en dat alle andere, niet door Big Pharma geproduceerde medicijnen, officieel als producten van kwakzalverij moeten worden aangemerkt. Sinds een paar jaar is het zelfs verboden om te melden voor welke aandoeningen deze, meestal op geneeskrachtige kruiden gebaseerde medicijnen, dienen. Wij hebben echter onze bedenkingen over de ware doelstellingen van de farmaceutische industrie en zullen het niet nalaten om, telkens wanneer wij geconfronteerd worden met de heilzame werking van de, in de ogen van Big Pharma, ‘kwakzalverij nepmedicijnen’, u hierover te informeren zodat u uw eigen keuze kunt maken. Zo kwamen we op WantToKnow.nl een artikel tegen over de heilzame werking met een breed spectrum van de geelwortel welke wij u niet willen onthouden. (Redactie Gewoon-Nieuws)

Medicijn tegen tal van aandoeningen

Weer kregen we één van de vele, vele voorbeelden van de heilzame werking van geelwortel of Kurkuma, onder ogen. Dus tijd om er nu toch eens écht een artikel aan te wijden. Meteen maar doen dus..

Omdat de werking van Kurkuma dusdanig is, dat deze kennis bij iedereen thuis hoort. De bijna magische werking, zeker wanneer we de werking van geelwortel vergelijken met traditionele, chemische medicijnen, is opzienbarend. En daar is geen woord Spaans bij. Of wanneer we het andersom zeggen: “Waarom verdomt de medische wetenschap om de uiterst krachtige eigenschappen van Geelwortel te onderzoeken, ergo te gebruiken in hun ‘geneesmiddelen’..?

Alzheimer

Eerst maar een voorbeeld van een nieuw onderzoek dat aantoont dat Kurkuma een diep-herstellende werking heeft, in dit geval bij Alzheimer-patiënten.

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. Hun inspiratie voor deze test kwam niet alleen vanuit de enorme hoeveelheid aan onderzoeksgegevens rond alzheimer en kurkuma, maar kwam ook vanuit ayurvedische hoek. De ayurveda gebruikte kurkuma als bloedzuiverend middel en schreef het samen met warme melk voor. (zie onderaan het artikel) Blijkbaar wisten artsen duizenden jaren geleden al dat melk (en zwarte peper) de absorptie en werking van de actieve bestanddelen uit kurkuma/geelwortel bevordert.

De test met de Japanse patiënten werd uitgevoerd, door hen 750 mg geelwortel per dag toe te dienen. Dit komt overeen met een dosis van 100 mg curcumine. Inname samen met warme melk werd aanbevolen. Bij alle patiënten had geelwortel een opmerkelijk effect: na een jaar konden ze hun familieleden terugherkennen. De ziekte leek zich te stabiliseren en bij één patiënt werd zelfs een toename van de MMSE-score vastgesteld.

Lijst aandoeningen

  1. Geelwortel/kurkuma kan helpen met het voorkomen of helen van sommige vormen van kanker. Het is klinisch bewezen dat de werkzame stof in geelwortel, ‘curcumin’ ervoor zorgt dat kankercellen minder snel groeien, onder andere bij prostaat-, borst- en alvleesklierkanker en bij hersentumoren. ‘Curcumin’ bevordert de zogenaamde ‘apoptosis’, dat is de geprogrammeerde dood van lichaamscellen, ook wel cel-zelfmoord genaamd. Dit proces is zonder enig gevaar voor het lichaam en/of gezonde omliggende cellen, omdat het een natuurlijk proces is. Bij bestralingen en chemotherapie worden ook veel gezonde cellen aangetast/vernietigd. De bijwerkingen van ‘curcumin’ zijn te verwaarlozen. (HIER een pdf-document met veel informatie over kurkuma in relatie tot kanker)
  2. Geelwortel/kurkuma kan een significante factor zijn bij de behandeling en/of preventie van Diabetes.. Een opmerkelijke klinische studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift ‘Diabetes Care’, het tijdschrift van de Amerikaanse Diabetes Stichting, onthulde dat kurkuma voor 100% (!) in staat is om pre-diabetes patienten te helpen om diabetes-patient te worden, in een periode van 9 maanden.
  3. Geelwortel/kurkuma is een stof die zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het kan zelfs zware metalen uit het lichaam verwijderen..! ‘Curcumin’ werkt als krachtige anti-oxidant, vooral op de lever, die vaak heftig wordt belast door zware metalen die in ons moderne voedsel voorkomen, en in de lucht die we inademen.
  4. Geelwortel/kurkuma blijkt een perfect alternatief te zijn voor anti-depressiva..! (HIER).
  5. Geelwortel/kurkuma kan onze lever beschermen en regenereren. (HIER).
  6. Geelwortel/kurkuma kan de pijn van reuma weghalen en de ontstekingen van reuma substantieel verminderen. (Dr. Nancy Lonsdorf)
  7. Geelwortel/kurkuma ondersteunt een gezond brein en krachtig hart. 
  8. Geelwortel/kurkuma geeft ons immuunsysteem een krachtige oppepper en kan mede daardoor PCV-vaccinaties (pneumo-kokken die griep en longziekten veroorzaken). (Dr. Virender K. Rehan, MD van het ‘LA BioMed’)
  9. Geelwortel/kurkuma kan je helpen om (over)gewicht te verliezen. (HIER).
  10. Geelwortel/kurkuma kan je opmonteren.

Heerlijk in gerechten

Turmeric/Kurkuma is heerlijk smaakvol in veel recepten. Ideeën om het in de keuken te gebruiken, vind je makkelijk in kookboeken en op het internet. Meestal wordt geelwortel in zijn gedroogde vorm gebruikt, maar net als gember, kun je het ook als wortel toepassen. In thee bijvoorbeeld. Veel curry-recepten hebben kurkuma als hoofdingrediënt staan. Gebruik zoveel mogelijk biologische of bio-dynamische kurkuma. Kurkuma is ook als supplement te verkrijgen, in pilvorm of tincturen. Kurkuma/geelwortel is bijna altijd een ingrediënt van multi-vitamines. Het is zoals Hippocrates al zei: “Laat je voedsel je medicijn zijn en je medicijn je voedsel”.. In die zin is kurkuma een van de meest potente en effectieve kruiden die we kennen en heel eenvoudig in je dieet en recepten op te nemen.

Lees het hele artikel op: WantToKnow.nl

Uncategorized