Hoge concentraties arsenicum in rijst gevonden | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Consumenten organisaties hebben hoge concentraties arsenicum in rijst aangetroffen. Bruine rijst heeft over het algemeen zelfs een nog hogere concentratie. Zij hebben 223 monsters van rijst en rijstproducten genomen en stuitten daarbij op significant hoge niveaus van arsenicum in de meeste producten, waaronder anorganisch arseen (de echt giftige soort). Het onderzoek toont aan dat het niet ongebruikelijk is om concentraties arseen te zien van 200 ppb of meer in baby granen ontbijten. Klik hier voor de volledige testresultaten.

Food and Drug Administration

De Amerikaanse rijst-industrie, die ook Europa als groot afzetgebied heeft flipt de pan uit van deze testresultaten en voert een enorme druk uit op de FDA (American Food & Drug Administration) om de vrees bij de bevolking weg te nemen dat rijst besmet zou zijn met arsenicum.

De FDA die altijd de belangen van de voedselcorporaties dient en niet die van de consumenten, kwam daarop met een verklaring dat er inderdaad arsenicum is gevonden in rijst, maar dat dit op korte termijn geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Misleiding

Dat het op korte termijn geen gezondheidsrisico heeft wisten we al, anders zouden de mensen al doodvallen na het nuttigen van een paar rijstmaaltijden. Maar wat de FDA volledig verzwijgt is, wat de risico’s zijn van een langdurige blootstelling aan arsenicum. Het is juist de chronische blootstelling die zorgen baart, maar door de FDA volkomen wordt genegeerd.

De misleidende tekst die de FDA hanteert is: “Wetenschappers hebben vastgesteld dat dat de detecteerbare hoeveelheid arseen in rijst en rijstproducten te laag is om een voor de gezondheid nadelige, onmiddellijke of korte termijn risico te veroorzaken”.

Hiermee is de kous af en gaan we over tot de orde van dag!

Bron: NaturalNews

Uncategorized