Suiker slechter voor de gezondheid dan tabak en alcohol | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

suiker-1717515Terwijl de hele wereld geobsedeerd is over de gevaren van tabak en alcohol, maakt het hoofd van de Amsterdamse gezondheidszorg, Paul van der Velpen, zich meer zorgen over een veel grotere en alomtegenwoordige bedreiging van de gezondheid, namelijk suiker. Dit meldde de Amerikaanse website “Natural News” vorige week in een breaking news artikel. Volgens Paul van der Velpen is suiker de meest gevaarlijke en verslavende stof van de moderne tijd en moet er veel meer gedaan worden in het belang van de volksgezondheid  om de mensen bewust te maken van de enorme schade die deze alomtegenwoordige drug veroorzaakt.

Gemeentelijke Gezondheids Dienst (GGD)

In een recente brief van GGD-Nederland bespreekt van der Velpen het probleem van Obesitas waarvan het aantal gevallen in Nederland de laatste jaren dramatisch gestegen is. Hij wijst erop dat Obesitas gekoppeld is aan metabool syndroom, die hart- en vaatziekten en tal van andere chronische aandoeningen zoals diabetes veroorzaken. Hij benadrukt dat bewegen gewoon niet genoeg is om deze trend om te buigen.

paul-van-der-velpen_1-297x300-7673129

Paul van der Velpen

Intussen tart de voedingsmiddelenindustrie alle gezonde logica door te stellen dat het gebruik van suiker “met mate” prima is. Van der Velpen gaat dieper in op de wetenschap hoe het lichaam reageert op suiker, in tegenstelling tot eiwit en vet. In zijn brief legt hij uit dat suiker het hunkeren naar voedsel intensiveert en er bijvoorbeeld voor zorgt dat mensen veel meer eten dan ze anders zouden doen zonder het gebruik van suiker. Daarnaast wijst hij erop dat suiker ook normaal voedsel metabolisme verstoort, wat uiteindelijk leidt tot verslaving.

“Net als alcohol en tabak is suiker eigenlijk een drug”, schrijft van der Velpen in een Engelse vertaling van de oorspronkelijke Nederlandse tekst. “Dit lijkt misschien wat overdreven en vergezocht, maar suiker is de meest gevaarlijke drug van deze tijd en kan overal makkelijk worden verkregen. Het gebruik van suiker zou moeten worden ontmoedigd, en gebruikers ervan zouden zich bewust moeten zijn van de enorme gevaren die zij lopen.

Bron: NaturalNews.com 

Uncategorized