Al Gore: Een zakkenvullende huichelaar | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Voormalig vice-president en presidentskandidaat Al Gore, uweetwel de man van de CO2-dreiging, heeft een multi-miljoenen investeringsdeal afgesloten met een producent van natuurlijk gas, gespecialiseerd in fracking.. Gore is oud-senator van Tennessee en was vicepresident in de regering van Bill Clinton, van 1993 tot 2001. Hij is auteur van het recent verschenen boek ‘The Future: Six Drivers of Global Change’. En natuurlijk kennen we hem allemaal als Oscar-winnaar van de milieu-documentaire ‘An Inconvenient Truth’. Maar het lijkt er steeds meer op dat Al Gore zélf die ‘Ongemakkelijk Waarheid’ is geworden..

In een verklaring aan haar stakeholders, kondigde het Canadese ‘PetroBakken Resources’ aan dat Al Gore en zijn businesspartners zo’n US$ 200 miljoen zullen pompen in dit bedrijf, in ruil voor een aandeel van 15% in deze toko. Deze zet van Al Gore volgt op de verkoop van zijn aandelen in de kabelnetwerk Current aan Al-Jazeera, een Midden-Oosten nieuwsstation dat wordt gesteund door Arabische oligarchen.. Beide deals van Gore deden de wenkbrauwen van velen fronsen, want beiden pasten ze nou niet zozeer in het high-profile beeld van de ‘voorvechter’ van milieubelangen.

Met name zijn investering in de ‘PetroBakken Resources’ komt Gore op zware kritiek te staan, doordat dit bedrijf zich bezig houdt met de onconventionele winning van aardgas, zoals fracking en teerzand. Beide energie-exploratie-methodes zijn uiterst controversieel onder milieu-activisten. Is het nu ineens ‘meten-met-2-maten’ geworden voor Gore..?

Gore legt het uit..
In een interview met het Canadase ‘BNN’ nieuwskanaal, komt Gore echter met een ‘robuuste’ verdediging op de proppen. “Als ik niet zou investeren in dit bedrijf, zou iemand anders het wel doen”, zo legde hij uit aan interviewer, BNN-anchorman Bill McAvoy. “Denk jij dat Moeder Natuur bezig is om naar de aandeelhoudersstructuur te kijken van bedrijven die het milieu vervuilen? Een kilo CO2 is een kilo CO2. Het maakt daarbij niet uit wie het bedrijf in zijn bezit heeft; de CO2 wordt geproduceerd. Mijn investering zorgt voor niet één kilo CO2 méér in de atmosfeer.”

“Nou meneer Gore, om hier even direct op in te gaan, dáár gaat het in dit geval niet over”, aldus McAvoy. “Niemand heeft er nog over gehad dat uw investering zou bijdragen aan een verhoging van de CO2 in de wereld. Wat iedereen bedoelt is dat u faalt in uw rol als moreel voorbeeld voor investeerders. U bent de man die mensen oproept hun auto te laten staan en minder te rijden, spaarlampen aan te schaffen, hun huizen te isoleren, te carpoolen, et cetera et cetera. En al deze zaken vragen om een bepaald opoffering van mensen, een toewijding. Is het dan niet hypocriet wanneer u mensen vraagt een financiële bijdrage te leveren, terwijl u zelf eenzelfde bijdrage niet lijkt te kunnen doen?”

Robin Hood
“Nou ik denk dat het helemaal niet hypocriet is”, zo antwoordde Al Gore, “Weet u, wat ik doe, is feitelijk het geld recyclen. Ik zorg ervoor dat het vieze, verontreinigende geld, afkomstig van fossiele brandstoffen, in mijn bedrijf wordt geïnvesteerd. Vandaar wil ik het gaan gebruiken om een nieuwe documentaire te maken over de bedreigingen van de opwarming van de Aarde. Dit is niet een soort ‘Gordon Gekko’-verhaal; ik beschouw mezelf als een soort Robin Hood”..

Waarop McAvoy de logische vervolgvraag stelde: “Een Robin Hood? Beweert u nu dat al het geld dat u uit uw investering haalt, volledig naar doelen gaat die te maken hebben met milieu-bescherming en -voorlichting?”

“Nou niet al het geld”, antwoordde Gore, “Natuurlijk hebben we ook kosten, maar ik beloof dat er een beschaafd aandeel aan wordt besteed, zodra mijn kosten gedekt zijn. En bovendien, is natuurlijk gas niet véél beter dan kolen? Ik bedoel, waarover zijn we hier nu eigenlijk aan het klagen..? Als we ons bezig willen houden met het reduceren van de uitstoot van kooldioxide, dan hebben we vanzelfsprekend vormen van energie nodig die minder CO2-uitstoot veroorzaken.
Nou, hier is die vorm van energie. Of wil je naar zonne-energie, of misschien naar windenergie? Daar krijg je de wereld niet mee vooruit. En kernfusie is uiterst kostbaar en nog tientallen jaren van ons verwijderd. Ik geloof dat natuurlijk ga het beste is wat we op dit moment hebben om de kooldioxide-uitstoot te verminderen, vandaag de dag.”

Bron: WantToKnow.nl

Uncategorized