Hackers leggen website “NSA” plat | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De website van de Amerikaanse “National Security Agency” (NSA) ging vrijdag laat in de middag plotseling offline als gevolg van een DDos-aanval. De website was wereldwijd niet meer bereikbaar. Een aantal Twitter accounts behorende tot de hackers beweging “Anonymous” beweren verantwoordelijk te zijn voor deze aanval. Twitter -gebruikers “@AnonymousOwn3r” en “@TruthIzSexy” waren er snel bij om commentaar te geven en impliceerden dat een gedistribueerde DDoS-aanval, is uitgevoerd als een daad van protest tegen de NSA.

Momenteel kan nog niet met zekerheid worden gezegd of deze gebruikers daadwerkelijk hebben deelgenomen aan de DDos-aanval. Wel is het zo dat @AnonymousOwn3r eerder al de verantwoording heeft opgeëist voor het platleggen van diverse websites, hoewel deze claims grotendeels worden betwist.

Het platleggen van NSA.gov komt te midden van alle ophef die is ontstaan over de veiligheidsdocumenten die openbaar zijn gemaakt door voormalig NSA medewerker Edward Snowden.  De gelekte documenten hebben wereldwijd voor grote verontwaardiging gezorgd over de absurde spionagepraktijken van de National Security Agency. Voor vandaag is er een massale “Stop Watching Us” demonstratie gepland in Washington DC, waarvan het hacken van de NSA website kennelijk als voorproefje een onderdeel is van deze demonstratie.

Bronnen: PrisonPlanet.com  Infowars.com

Uncategorized