“Game over” voor USA | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Amerika buitenspel zetten is de nieuwe trend

Dr. Paul Graig Roberts

Dollars bij verzinnen zal nooit meer stoppen.

Dr Paul Craig Roberts, van alle financiële en economische markten thuis, stelt vastberaden dat het dollars bij verzinnen nooit meer zal stoppen. Het lot van de VS ligt dan ook nog eens besloten in de dollarkoers. Met steeds meer landen die deze munt zijn gaan mijden ziet die toekomst er grauw uit. De macht en het aanzien van Noord-Amerika zijn daarbij reeds in het gedrang en alleen een wonder kan de zaken nog een andere wending geven…

De Amerikaan Dr Paul Craig Roberts (1939) is een duizendpoot met verschillende carrières in onderwijs, journalistiek, zaken en openbaar ambt. Een man die van vele fronten thuis is, van de Wall Street Journal tot Georgetown University en de staf van wijlen president Ronald Reagan.

 1000 miljard dollar per jaar

De Federal Reserve heeft zichzelf in een hoek gedreven door almaar meer dollar bij te verzinnen (printen kan je het niet noemen, het vergt slechts enkele toetsaanslagen op een computer om miljarden dollars bij te creëren). Ze zal hier ook nooit meer mee kunnen stoppen, stelt Roberts, met nu al 1000 miljard dollar per jaar, wat nog nooit in de geschiedenis is voorgekomen.

Het lot van de Verenigde Staten is verbonden met het lot van de dollar, als bankier van de wereld en als houder van de wereldreservemunt. Zolang het buitenland nog dollars lust, kan Amerika zijn schulden nog beheersen, of tenminste nog de intrest op die schulden. Echter: meer en meer grote landen werken nu al buiten die dollar om! China, Rusland, Japan, Brazilië, India, Zuid-Afrika en zelfs de EU.

 De States en haar dollar worden buitenspel gezet

Aardolie in dollar is een sine qua non maar nu is er al een Aziatisch voorstel om aardgas onderling af te rekenen in de eigen munten. De spiegel begint serieuze barsten te vertonen… Het is allemaal zuiver economisch: meer en meer aanbod van dollars, en minder en minder vraag ernaar. Ergo: de dollar zou nog flink moeten dalen in waarde. Alleen een wonder zal deze munt nog kunnen redden: de Amerikaanse banken die geen hulp meer hoeven, het Amerikaanse deficiet dat krimpt, de schulden die aanzienlijk verminderen en/of de economie die gevoelig herpakt. Dit is allemaal… erg onwaarschijnlijk.

 Prestige en macht VS zijn aangetast

De recentste poging om de dollar te ondersteunen is het afsluiten van internationale handelsakkoorden. Echter: dit is niet evident wanneer uitlekt dat je diezelfde partners al jarenlang bespioneert. Het prestige en de macht van de VS werden eveneens aangetast doordat feitelijk de wereld een nieuwe oorlog met Syrië heeft afgeblokt. En dan de BRIC-landen die een eigen internet ambiëren waar de Amerikaanse geheime dienst zijn neus niet kan tussen steken. Dé grote crisis en het moment van de waarheid zal niét zijn wanneer de buitenwereld en masse Amerikaanse aandelen of obligaties verkoopt, maar wanneer die massaal de dollar verkoopt. In dit cruciale opzicht ligt het lot van de VS in de handen van hun buitenland…

Paul Craig Roberts-Fed Trapped by Money

Bron: GoudPortal.nl

Uncategorized