Moeder: “Mijn zoon stierf door griepprik” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Een moeder uit de Amerikaanse staat Utah beweert dat een griepprik verantwoordelijk is voor de dood van haar 19-jarige zoon.

De jongen, Chandler Webb, ontving de griepprik op 15 oktober tijdens een routinecontrole, nadat hij had besloten om voor zijn kerk op missie te gaan. De dag na het onderzoek werd Chandler heel erg ziek. Hij kreeg heftige hoofdpijnen en moest braken. Iets meer dan een week later raakte hij in coma en bracht bijna een maand door op de intensive care van het “Intermountain Medisch Centrum” in Murray, Utah.

Hij onderging verschillende testen maar de artsen konden niet achterhalen wat de ziekte had veroorzaakt. Uiteindelijk werd hij van de intensive care afgehaald maar stierf in de vroege dinsdagochtend. Zijn moeder, Lori Webb, zei dat zijn directe doodsoorzaak de zwelling van de hersenen was, waarvan zij gelooft dat het een gevolg was van een negatieve reactie op de griepvaccinatie.

“De aanval op zijn hersenen gebeurde zo snel, binnen 15 uur”, zei Lori Webb in een uitzending van “Fox and Friends”. Tussen twee CT-scans in was er zoveel druk en zwelling op de hersenen gekomen dat het zijn hersenstam verpletterde.

Volgens een bericht in de “Salt Lake Tribune” heeft Chandlers moeder autopsie laten verrichten, aangezien zij van mening is dat een hersenbiopsie Chandlers doodsoorzaak zal onthullen. Een woordvoerder van het Intermountain Medisch Centrum vertelde de Tribune dat het Chandlers artsen wettelijk verboden is om zich uit te spreken over zijn zaak.

Tom Hudachko, een woordvoerder van het Ministerie van Gezondheid van Utah, zei dat de autoriteiten op de hoogte zijn van Chandler’s dood, maar ze kunnen niet controleren of deze werd veroorzaakt door de griepprik. Hudachko zei dat er geen gegevens zijn waaruit zou blijken dat er ooit Utah bewoners zijn gestorven aan de griepprik. “Net als bij andere medische procedures kunnen er bijwerkingen met nadelige gevolgen  optreden”, zei hij, “in de overgrote meerderheid van de gevallen zijn deze niet zeer ernstig -pijn op de injectieplek, lage koorts – en in uitzonderlijke gevallen zijn er meer ernstige bijwerkingen na het ontvangen van het vaccin.

Chandlers moeder zei dat haar zoon heel gezond was en een positieve kijk op het leven had. Ze beweert dat ze anderen niet probeert te ontmoedigen van het krijgen van een griepprik, maar ze hoopt wel dat de mensen zich eerst goed laten informeren over de mogelijke bijwerkingen ervan.

Bron: FoxNews.com

Uncategorized