Nieuwe hypotheekcrisis dient zich aan | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

jp-morgan-300x180-6703830Steeds meer gezinnen in de Verenigde Staten kunnen hun hypothecaire lening niet meer terugbetalen aan hun banken. Misschien niets nieuws onder de zon, maar er komt een tweede golf op gang zoals die in de aanloop naar de huizencrash van 2007. De Amerikaanse banken kunnen de komende jaren nog eens gaan aankloppen bij Uncle Sam.

Bank of America, JP Morgan en Wells Fargo zijn de banken die het meest in het vizier worden genomen en waarbij de kans op een bail-out of een bail-in de komende jaren fors zal toenemen. Als tienduizenden huiseigenaars de leningen niet meer kunnen terugbetalen, voorspelt dit een ramp.

Topje van de ijsberg

wells-fargo-300x200-3613628Bij de stijgende vastgoedprijzen zijn veel Amerikaanse gezinnen een lening aangegaan waarbij men de eerste 10 jaar geen kapitaal moest terugbetalen. Deze 10e verjaardag komt steeds dichter bij voor steeds meer gezinnen. Dit wil zeggen dat deze gezinnen niet alleen rente, maar ook kapitaal van hun lening moeten terugbetalen. De som die iedere maand op tafel moet gelegd worden kan zo zelfs verdrievoudigen.

Meer dan $ 200 miljard

bank-of-america-300x198-1862009Meer dan $ 220 miljard aan leningen zouden de 3 banken treffen de komende jaren. Indien de rentevoeten verder zouden stijgen, kan dit bedrag nog oplopen omdat vele leningen werden afgesloten met een variabele rentevoet. Sommigen voorspellen dat de vastgoedcrash van 2007 slechts het topje van de ijsberg was.

Bron: Beurs.com

Uncategorized