Rabobank: “Het kan ons niet schelen wie de wetten maakt” | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Nathan Mayer Rothschild

In ons artikel van 3 november over de Rothschild bankiers familie schreven wij het volgende: Nathan Mayer Rothschild kwam in 1814 in het bezit van de Bank of England toen hij door manipulatie van de beurs tijdens de val van Napoleon Bonaparte de zeggenschap kreeg over de totale Engelse economie inclusief de Bank of England. Uit die tijd stamt het gezegde: “

Give me control of a nation’s money, and I care not who makes the laws”.

Iets dergelijks moet de directie van de Rabobank ook gedacht hebben bij de ‘afwikkeling’ van het Libor-schandaal,

Fraude bij de Rabobank.
Het begint een ware soap te worden daar aan de Beneluxlaan in Utrecht waar de hoge heren van de Rabobank huizen. Er zijn namelijk nog al wat ontwikkelingen gaande waar men vooraf niet echt rekening had gehouden. Nadat eerder deze week de SP aandrong bij minister Opstelten om de nog werkzame verdachte fraudeplegers strafbaar te stellen, heeft ook de VVD een voorstel ingediend om het het OM makkelijker te laten maken strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Lastige situatie voor minister Opstelten: hij heeft vorige week juist geschikt met de Rabobank voor 70 miljoen euro, waarmee strafrechtelijke vervolging is afgekocht. Is de Rabobank politiek Den Haag toch net even iets te snel af geweest.

Boete belastingtechnisch interessant

Dat is niet de enige streek die ze leveren. Wat dacht u van het volgende? Nadat de Rabobank in augustus van dit jaar al aangaf een flink bedrag opzij te zetten om te schikken vanwege het Liborschandaal, leveren ze deze week een soortgelijke streek. Ze trekken de boete van 774 miljoen gewoon van de belasting af. Nog even een trap na naar al hun klanten door hier nog een mooi slaatje uit te slaan. Uiteindelijk voelen ze dit soort bedragen niet eens en weten ze het wel weer zo te draaien dat ze er nog van profiteren ook. En de burger krijgt belastingverhoging na belastingverhoging voor de kiezen.

Politiek dient de banken

Al die zogenaamde ministers maar heen en weer roepen wie schuldig is, welke wet wel of niet aangepast moet worden, dat DNB sneller moest reageren en dat allemaal in bewoordingen waar de gemiddelde burger geen ene drol van snapt. Hallo Dijsselbloem, u zit toch op die stoel om onze belangen te behartigen? U bent toch volksvertegenwoordiger? Wat u nu ook roept, welke ingestudeerde lichaamshouding u ook aanneemt, wat u ook beslist, het dient enkel en alleen de banken!!

Lees verder op: Biflatie.nl

Uncategorized