Géén celstraf, wél 1 Miljoen euro beloning voor oplichting | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

In plaats van gevangenisstraf kreeg Sipko Schat, als verantwoordelijke voor de Liborfraude door de Rabobank, een kleine miljoen euro mee naar huis.

Deze beroemde woorden van wijlen Pim Fortuyn zaten destijds al in mijn geheugen gegrift, gisteren kwamen ze weer keihard binnen. Weliswaar niet over hetzelfde onderwerp, maar toen ik hoorde dat Sipko Schat van de Rabobank (verantwoordelijk voor LIBOR fraude) een ontslagvergoeding van €900.000 mee naar huis zou krijgen, kreeg ik rillingen over mijn rug. Dit land is het zat! Die 9 ton was zijn jaarsalaris en die krijgt hij dus mee als gouden handdruk. Bij ‘normale’ omstandigheden had zijn ontslagpremie zelfs uitgekomen op € 2 tot 4 miljoen. Door zijn faalbeleid in het LIBOR schandaal moet hij nu genoegen nemen met een klein miljoentje. Verantwoordelijk zijn voor grootste rentemanipulatie ooit en een miljoen krijgen, dat is het idee.

€774 miljoen boete

De Rabobank kreeg overigens een boete van 774 miljoen euro voor het gesjoemel met de LIBOR rente. Riant beloond worden voor het plegen van de grootste fraudezaak dat ons land ooit heeft gekend en er nog mee weg komen ook! Ze krijgen toch juist zoveel betaald om dit soort zaken te voorkomen? Ik ben het zat! Ik ben dit soort gasten echt meer dan zat, ik ben de Rabobank en de andere grootbanken zat, ik ben die hele Haagse politieke kliek helemaal zat! Ik ben de Nederlandse media meer dan spuugzat!

Veilig bovenin het kasteel

Sipko Schat, de man die verantwoordelijk is voor de Liborfraude krijgt dus een miljoen euro, bovenop zijn jaarlijkse salaris van meer dan een miljoen. En let wel, op aandringen van de lokale banken stapt hij op! Nee, niet vanwege zijn vriendjes in het bestuur van deze criminele bank, van hen mocht hij lekker blijven zitten daar hoog in die toren in Utrecht, ver boven het Nederlandse gepeupel! Typisch ook dat de lokale banken hierop aangedrongen hebben, zij zijn voor het gepeupel, die zielige uit te knijpen kneusjes, bereikbaar om het ongenoegen tegen uit te spreken. Zij horen het geklaag wel van de eigen klanten, niet die pipo`s daar hoog en veilig boven in het torentje.

Graaien over de rug van de eerlijke burger

Het is nog steeds onbekend hoeveel het gesjoemel met rentestanden de banken heeft opgeleverd. En het zal waarschijnlijk altijd onbekend blijven. Jarenlang hebben mensen, waar Sipko Schat verantwoordelijk voor was als eindbaas, met de rentes gesjoemeld. Ten koste van de burger, zij moesten maar een procentje of wat extra betalen voor hun hypotheek of welke lening dan ook. Vele miljarden zijn daardoor over de rug van hun eigen klanten linea recta naar die bovenste verdiepingen in Utrecht gegaan. Niemand die iets deed, niemand die iets zei. Nu is de hoofdverantwoordelijke gepakt, en wat denk je? Alstublieft, € 1.000.000,- voor de bewezen diensten…

Lees verder op: Biflatie.nl

Uncategorized