Groot onderzoek naar radioactieve besmetting kust Californië | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Terwijl publiekelijk de dreiging van radioactieve Fukushima-straling voor de westkust van de Verenigde Staten wordt gebagatelliseerd, zijn wetenschappers van de regering zich aan het voorbereiden om voor de gehele kust van Californië kelpbossen te monitoren, teneinde vast te kunnen stellen in hoeverre deze besmet zullen worden door de zwaarbeschadigde kerncentrale.

Kelp Watch 2014

19 academische en overheidsinstellingen nemen deel aan het project. genaamd “Kelp Watch 2014″. Van over de hele Californische kustlijn zullen monsters worden verzameld van Giant Kelp en Bull Kelp. De monsterneming door wetenschappers van het “Lawrence Berkeley National Laboratory” zal volgende maand beginnen en eindigen in de late winter. Biologieprofessor Steven L. Manley vertelde CBS News; “Het is noodzakelijk dat wij de samenstelling van deze  onderwaterbossen op de dit jaar door de oceaanstroming arriverende  radioactieve verontreiniging gaan monitoren”.

Schofferen

Terwijl onafhankelijke onderzoekers publiekelijk worden bespot over hun vrees voor de radioactieve besmetting, zijn de autoriteiten van het ministerie van volksgezondheid bezig met het maken van voorbereidingen die velen zien als direct verbonden met de huidige crisis in de Fukushima Daiichi kerncentrale.

Experts verbonden aan het “Institute for Cross-Disciplinary Physics and Complex Systems” in Spanje hebben geconcludeerd dat de pluim van vrijgekomen  radioactief cesium-137  door de ramp in 2011 met de Fukushima centrale, begin 2014 de kustwateren van de Verenigde Staten zal  bereiken.

Het “Department of Health and Human Services” bestelde onlangs 14 miljoen doses kaliumjodide, een stof die het lichaam beschermt tegen radioactieve vergiftiging, maar een woordvoerder van het departement heeft officieel ontkend dat de aankoop ook maar iets te maken heeft met de Fukushima ramp. Op de stranden van San Francisco  zijn al hoge niveaus radioactiviteit gemeten, hoewel ambtenaren er snel bij waren om te beweren dat deze bevindingen niet in verband kunnen worden gebracht met Fukushima.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized