Politie schiet door koeien geadopteerd damhertje dood | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Een politieagent maakte met een nekschot een einde aan het leven van een jong damhertje, dat in een weiland bij Marum stond. Dat moest, zei een politiewoordvoerder, omdat het weiland waarin het hertje graasde, aan de A7 grenst en de enige mogelijkheid waarop kon worden voorkomen dat het dier de snelweg op zou lopen was een nekschot.

Het damhertje was na de oktoberstorm van vorig jaar zijn kudde kwijtgeraakt en ‘geadopteerd’ door de koeien van boer De With. “Als de pinken gingen eten dan ging het hertje ook eten. En als ze gingen slapen dan lag het hertje ernaast. Of kreeg ’ie een lik over de kop heen,” vertelt boer De With.

Op 9 december kwam de politie langs de boerderij. “Het was al donker,” zegt De With, “Mijn moeder hoorde schoten. Toen we gingen kijken stond er een politiewagen en was het hertje aangeschoten.”

De boer kan de actie niet begrijpen: “Tussen de A7 en de boerderij zit driedubbel prikkeldraad en een sloot.”

Toen het de politiewoordvoerder duidelijk werd dat de aanvankelijke verklaring voor het nekschot van zijn schietgrage collega weinig hout sneed, probeerde hij de zinloze daad te rechtvaardigen met een nieuw verhaal: “het hertje was aangeschoten door een jager en de agent had het dier alleen maar uit zijn lijden verlost.”

Bronnen: Zaplpg.nl,  RTVNoord.nl

Uncategorized