Scholiere valt na griepprik 30 keer per dag in slaap | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Chloe Glasson

Wat een eenvoudige injectie tegen de Mexicaanse griep moest zijn heeft het leven van de vijftienjarige Chloe Glasson veranderd in een boze droom. Vier maanden nadat zij de Pandemix injectie had ontvangen ontwikkelde het meisje de slaapstoornis “narcolepsie”. Nu valt ze zonder waarschuwing gemiddeld tot wel dertig keer per dag in slaap ongeacht waar ze zich bevindt.

Natuurlijk heeft dit haar leven op school op school tot een uitdaging gemaakt omdat ze steeds onder zeil valt in de klas. Maar het is ook potentieel heel gevaarlijk. Zo werd ze onlangs twee uur vermist toen ze een korte afstand naar het huis van haar grootmoeder aflegde en ze onderweg in een toestand terechtkwam die haar op een soort van ‘droomachtige automatische piloot’ liet voortbewegen. Uiteindelijk vond ze veilig haar weg naar huis, maar niet voordat haar doodsbange familie de politie had gewaarschuwd uit vrees dat er wat gebeurd met haar.

Momenteel hoopt ze dat een baanbrekende behandeling haar zal helpen om weer in een normaal slaappatroon terecht te komen. In het “Royal  Hospital for sick Children” in Edinburgh krijgt ze het  specialistische medicijn “natriumoxybaat” toegediend tegen een vergoeding van $ 23.000 per jaar. “Ik heb veel vertrouwen in de behandeling”, zei Chloe tegen “The Daily Mail”, De tabletten zullen me niet genezen, maar ze bieden me wel kans op een weer normaal leven”.

Ze is één van de naar schatting tenminste honderd mensen die na de Pandemic vaccinatie tijdens een grieppandemie achteraf Narcolepsie hebben ontwikkeld. Studies hebben aangetoond dat een tienvoudige verhoging van het risico op het ontwikkelen van de aandoening  ontstaat na toediening van de griepprik.

Chloe en haar moeder Rebecca

Chloe’s moeder Rebecca zei; “Het leven van mijn dochter is verwoest nadat we op advies van de regering haar hebben laten inenten tegen de dreiging van de Mexicaanse griep”. “Ze is van een levenslustig uitgaand meisje veranderd in iemand die niet meer zonder begeleiding de deur uit kan. Ze kan niet meer sluimeren voor meer dan een paar uur en ondervindt daarbij beangstigende dromen. We hopen desperaat dat deze nieuwe behandeling zal helpen”, aldus haar moeder.

Schadevergoeding

De Britse regering besloot in september schadevergoeding te betalen aan een aantal van degenen die problemen hebben ontwikkeld nadat zij het Pandemix vaccin hadden ontvangen vóór 31 augustus 2010. De familie van Chloe hoopt dat ze de maximale vergoeding van $ 220.000 ontvangen. De “Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency” lieten het bewuste vaccin vallen van hun hun griepcampagne in 2011. Matt O’Neill, van de charitatieve instelling “Narcolepsy UK” zei te geloven dat meer dan 100 mensen narcolepsie hebben ontwikkeld vanwege het griepvaccin. Hij voegde eraan toe dat getroffen gezinnen zullen worden uitgenodigd om de kwestie te bespreken op de conferentie van de liefdadigheidsinstelling deze maand in Birmingham.

GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline, de fabrikant van Pandemix zei: “Patiëntveiligheid is nummer één prioriteit en we onderzoeken hoe narcolepsie wordt veroorzaakt en welke wisselwerking het vaccin zou kunnen hebben met andere risicofactoren bij de betrokken personen. Wij hopen dat onze onderzoeksinspanningen ons in staat zullen stellen om meer antwoorden te bieden.

Narcolepsie wordt meestal veroorzaakt door het verlies van neuronen die een hormoon produceert waarbij men wakker blijft.

Bron: News.com.au

Uncategorized