EU plan om spaartegoeden van 500 miljoen burgers te confisqueren | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Eerst werd gedacht dat Reuters een slechte grap wilde uithalen met een artikel genaamd: “Europese beleidsmakers overwegen spaargelden te gebruiken om financieringsruimte te bieden”, maar na enkele uren zonder reactie moest erkend worden dat het helaas waar is.

Helaas, want alles waarvoor gewaarschuwd  werd met de opmerking “Er kan alleen op een pijnlijke manier uit de crisis gekomen worden” en alles wat de spaarders en burgers van Cyprus hebben moeten doormaken, lijkt op het punt te staan in alle Europese lidstaten doorgevoerd te gaan worden.

Onvrijwillig

Om kort te gaan kunnen de woorden van Reuters als volgt worden samengevat: “De spaartegoeden van 500 miljoen Europese burgers kunnen worden ingezet om lange termijn investeringen te financieren en zodoende de economie te stimuleren. Op deze wijze kan het financieringsgat gedicht worden die de banken sinds de financiële crisis hebben laten ontstaan”, aldus een EU document. Wat er niet bij wordt verteld is, dat het spaargeld op een puur onvrijwillige basis zal worden aangewend en kan dus het best omschreven worden als een confiscatie.

Explosief

De bron van deze ‘knaller’ is een document dat Reuters heeft ingezien waarin wordt beschreven hoe de Europese Commissie op zoek is naar manieren om de 28 Europese lidstaten minder afhankelijk te maken van bankfinancieringen voor bedrijven, infrasstruturele projecten en andere investeringen. Europa erkent hier dus mee dat de ECB van Mario Draghi niet in staat is geweest om de al vijf jaar verstopte monetaire leidingen te ontstoppen. Het commissie verslag geeft eindelijk toe dat de economische en financiële crisis het vermogen van de banken om fondsen vrij te maken voor de reële economie heeft geschaad. Dit geldt in het bijzonder voor de lange termijn investeringen.

Du,s afgezien van dit alles kan gesteld worden dat de financiële situatie in Europa, in ieder geval wat betreft de Europese Commissie is geregeld!

Bron: ZeroHedge.com

Uncategorized