Mammogrammen verhogen risico op borstkanker tot 3% per jaar | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Mammogrammen worden alom aangeprezen als een effectief onderzoeksmiddel om borstkanker in een vroeg stadium te kunnen ontdekken. Onderzoekers en specialisten wijzen er echter op dat het méér kwaad dan goed kan veroorzaken. Omdat vrouwen worden blootgesteld aan een straling die kanker veroorzaakt wordt het risico juist vergroot.

Dr. Russel Blaylock, een oncoloog, hersenchirurg en neurowetenschapper, schat dat de jaarlijkse mammogrammen het risico op het krijgen van borstkanker kan verhogen van 1 tot 3% per jaar. Een aantal radiologen zeggen dat het zelfs hoger is.

Studie

In een studie over 1600 Europese vrouwen, die gepubliceerd is in het “Journal of Clinical Oncology” in 2006 concludeerden de onderzoekers dat vrouwen die mammogrammen minstens één keer ondergingen 54% méér risico liepen op het ontwikkelen van borstkanker in vergelijking met degenen die dit nooit hebben gedaan.

Dr. Samuel Epstein schrijft in zijn boek “The politics of Cancer” dat regulaire mammografie van jonge vrouwen het risico op kanker verhoogt. Analyse van gecontroleerde studies van het afgelopen decennium toont aan dat er sprake is van een structurele toename van de mortaliteit van borstkanker binnen een paar jaar van de aanvang van de screening. Dit bevestigt het bewijs van de hoge gevoeligheid van de pre-menopauzale borst en de cumulatieve carcinogene effecten van de straling.

Verpletteren

En het is niet alleen het effect van de straling. Tijdens het maken van een mammogram wordt de borst soms letterlijk verpletterd in een poging om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen. Bij een groot aantal vrouwen schieten de tranen in de ogen van de pijn. Eventueel aanwezige tumoren worden op deze wijze zodanig gemanipuleerd dat de kankercellen verspreid worden in de borst waardoor het risico van toekomstige metastase (uitzaaiingen) wordt verhoogd.

Bron: NaturalNews.com

Uncategorized