Oekraïne klaar om door Wall Street geplunderd te worden | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Arseniy Yatsenyuk

Een totaal door elkaar geschud Oekraïens Parlement heeft

Arseniy Yatsenyuk benoemd tot de nieuwe premier van Oekraïne. Hij is miljonair en voormalig bankier die als minister van Economische Zaken, minister van Binnenlandse Zaken en parlementsvoorzitter diende vóór Janoekovitsj aantrad in 2010. Hij is lid van Yulie Timosjenko’s “Vaderland Partij”. Timosjenko zat opgesloten wegens verduistering en andere misdaden tegen de bevolking van Oekraïne. Nu zal ze weer deel van de regering gaan uitmaken op dezelfde wijze als na de Oranje Revolutie.

Internationale bankiers

Yatsenyuk zal Oekraïne uitleveren aan de internationale bankiers. Het land balanceert op de rand van de afgrond, is zo goed als failliet en moet gered worden van de ondergang. Als voormalig bankier heeft Yatsenyuk een sterke economische achtergrond. Ariel Cohen, senior lid bij de in Washington gevestigde “Heritage Foundation” vertelde Bloomberg: “Oekraïne zal geconfronteerd worden met moeilijke hervormingen, maar zonder deze zal de toekomst niet succesvol zijn”.

IMF en VS secretary Jacob Lew

“Discussie met het IMF is van cruciaal belang”, zei de Amerikaanse minister van Financiën Jacob Lew eerder deze week. “In het geval de buikriem wordt aangehaald zal de Amerikaanse regering de zaak iets moeten veraangenamen”. Lew sprak met de baas van het IMF, Christine Lagarde, over Oekraïne toen hij terugkwam van de G20 bijeenkomst in Sydney. Minister Lew informeerde Lagarde dat hij eerder op de dag met de nieuwe Oekraïense leider had gesproken en hem geadviseerd heeft van een brede steun voor een internationaal hulppakket gecentreerd op het IMF, zodra de Oekraïense overgangsregering  is geïnstalleerd door het Parlement. Ook merkte minister Lew op dat hij de noodzaak om snel met de uitvoering van economische hervormingen te beginnen en gesprekken met het IMF aan te gaan, aan  pemier Yatsenyuk heeft neegedeeld.

Standaard draaiboek IMF

Het Oekraïense verhaal is recht afkomstig uit het standaard draaiboek van de IMF. De corrupte leiders van nu en uit het verleden – vooral Timosjenko, die de gevangenis indraaide voor corruptie en grootschalige diefstal – hebben zich verrijkt ten koste van de gewone Oekraïners. Aan de vooravond van de onafhankelijkheid was Oekraïne een van de tien meest welvarende landen maar sleept zich nu voort in een ellendig bestaan. Petro Symonenko, leider van de communistische partij, zei vorig jaar: “De leiders van de natie hebben een memorandum ondertekend met het IMF om aan de eisen van de oligarchen te voldoen, maar aan de andere kant, om de tijdige betalingen aan het IMF te kunnen garanderen, de prijzen van gas en elektriciteit verhoogd”.

CIA en Multi miljardair Soros

Georg Soros

De Oranje Revolutie, die op gang werd gebracht door “NED”, “IRI”, de multimiljardair Soros en de CIA, installeerde een schurken galerij van zelfzuchtige sociopaten die het door corruptie verzwakte land nog verder naar de afgrond deed glijden.

Na het uiteenvallen van de Sovjet Unie en de onafhankelijkheidsverklaring van Oekraïne dacht men dat het land zou “liberaliseren”, m.a.w. zich zou openstellen voor de privatisering door transnationale bedrijven en internationale banken. Maar dit gebeurde naar de zin van de financiers en de corporaties niet snel genoeg.

Contra revolutie

Nu Janoekovitsj uit het beeld is verdwenen en de gunsteling van de bankiers, Arseniy Yatsenyuk heerst over het parlement en fascistische gangsters de straten controleren is het waken geblazen tegen een contra revolutie die de coup van Wall Street nog zou kunnen bedreigen. Voorlopig is de kust veilig voor het IMF en kunnen ze de draad weer oppakken waar deze gebleven was. Oekraïne, nu een van de armste landen in Europa dankzij een “kleptocratie”, gesteund door Washington en Wall Street, is wijd open voor een verdere plundering.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized