Rusland overweegt opschorting nucleair “START” verdrag | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

USS Donald Cook.

De Verenigde Staten hebben een “ballistische raket defensie destroyer” naar Spanje gestuurd om het NAVO-raketschild in Europa extra te stimuleren. Het inzetten van deze destroyer is gericht op het terugdringen van een eventuele Iraanse nucleaire dreiging. De destroyer “USS Donald Cook” is uitgerust met het “Aegis shipboard integrated combat weapons system” en het inzetten ervan werd zaterdag op de “Munich Security Conference” aangekondigd door de Amerikaanse minister van Defensie. Chuck Hagel. “Dit is een belangrijke verbetering van het Europese raketschild in verhouding met de dreiging van Iraanse ballistische raketten”, zei Hagel, eraan toevoegend dat ” in de komende twee jaar drie extra Aegis destroyers zullen worden uitgezonden om NAVO-landen op het Europese continent te beschermen.”  Deze stap heeft in Rusland discussies aangewakkerd over het eventueel opzeggen van het nucleaire “START-verdrag”.

Budget

Chuck Hagel

Hagel zei: “Ondanks fiscale beperkingen zal het budget dat we volgende maand vrijgeven onze investeringen in het Europese raketschild volledig beschermen”, waarmee hij zijn eerdere standpunt herhaalde van vorige week tijdens een bezoek aan Polen. “Er zijn een aantal mogelijkheden die het Amerikaanse leger in staat zullen stellen om fors en blijvend te investeren”, zei Hagel op de conferentie in München, “We zullen doorgaan met wereldleider te zijn in dit soort omstandigheden.”

China en Rusland

In zijn toespraak in München meldde Hagel ook dat China en Rusland snel hun legers en wereldwijde defensie-industrie aan het moderniseren zijn als een uitdaging aan de Amerikaanse technologische voorsprong en defensie partnerships over de hele wereld.

START-verdrag

Als de VS de anti-raketmogelijkheden op basis van de ontwikkeling van haar raketafweersysteem in Europa blijft stimuleren kan Rusland uiteindelijk gedwongen worden om zich terug te trekken uit het “Strategic Arms Reduction Treaty” (START), waarschuwde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken bij monde van top ambtenaar Mikhail Ulyanov.

Bron: RT.com

Uncategorized