Situatie Oost Europa escaleert. Rusland mobiliseert leger. | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Het is uitgesloten dat de Russische president Vladimir Poetin de controle over het Oekraïense Krim-schiereiland en de daar aanwezige militaire bases zal opgeven. Dit militaire bolwerk is de sleutel tot het Midden-Oosten beleid van Rusland. Wanneer dit in gevaar komt dan komt ook de militaire positie van Rusland ten opzicht van Syrië en Iran in gevaar. Deze dreiging stak de kop op toen pro-Russische en pro-Europese demonstranten woensdag met elkaar in botsing kwamen in de Krim-stad Simferopol.

Het merendeel van de protesters tegen Moskou waren leden van de Tataarse minderheidsgemeenschap die zich uit de hele regio hadden verzameld om te eisen dat in de Krim de Kiev-regel zou worden toegepast. De meerderheid van de bevolking in de Krim is Russisch sprekend en Russisch georiënteerd en vochten tegen de Tataarse demonstranten.

Een hoge Russische regeringsfunctionaris zei dat Rusland pro-Russische activisten in de Oekraïense Krim zal beschermen als hun leven in gevaar komt. Zijn verklaring wordt ondersteund door Russische troepenbewegingen die erop wijzen dat Poetin het leger aan het mobiliseren is om, als de nood aan de man komt, Oekraïne binnen te trekken om het pro-Russische oostelijke deel van Oekraïne te beschermen tegen het pro-Europese westelijke deel. De kans dat Oekraïne in tweeën zal worden gesplitst neemt met de dag toe. De militaire troepenbewegingen laten zien dat het ernst is met de bereidheid van Poetin om het land op te splitsen nu de belangen van Moskou en de Russisch-sprekende bevolking op het spel staan.

NAVO

Nu deze boodschap is uitgezonden zal Poetin waarschijnlijk een afwachtende houding aannemen om te kijken of Washington en Brussel de boodschap opgepikt en begrepen hebben.

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen heeft er spoedoverleg plaatsgevonden tussen westerse militaire kopstukken en kwam NAVO-chef Fogh Rasmussen vanmiddag met een verklaring waarin werd gewezen op haar “nauwe en langdurige relatie met Oekraïne en de bereidheid om Oekraïne te begeleiden in zijn democratische hervormingen. Maar geen woord over de Russische troepenbewegingen.

Bron: InfoWars.com

Uncategorized