Studente sterft door weigeren toelaten van mannelijke paramedici | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Duizenden Saoedi’s hebben online hun woede betuigd omdat universiteitsambtenaren weigerden mannelijke paramedici toe te laten bij een studente die tijdens college een hartaanval kreeg.

Amna Bawazeer, masterstudente op het “College of Social Studies” aan de “King Saud University” in de hoofdstad Riyadh, werd om 11 uur in de morgen getroffen door een hartaanval tijdens het vrouwencollege, waar ze de laatste hand legde op haar cursusschema voor het tweede semester.

Toen de ambulance arriveerde, mochten de paramedici echter twee uur lang het collegelokaal niet binnen om het slachtoffer onmiddellijke hulp te kunnen verlenen. De universiteitsambtenaren betoogden dat het ambulancepersoneel mannelijk was en daarom het vrouwenlokaal niet mochten betreden, temeer ook omdat Amna niet bedekt was hoewel zij dringend, snelle en vitale behandeling nodig had, meldde het Saoedisch Arabische dagblad “Okaz”.

“Het merendeel van de studenten die getuige waren van dit gruwelijke en absurde incident raakten in een psychologische shock en een aantal van hen stortten hysterisch huilend en luid protesterend in over de weigering om de medici toe te laten tot het lokaal waar hun vriendin in doodsnood verkeerde”, aldus het rapport. Het rapport vermeldde verder dat de studenten erop aandrongen dat de de universiteitsofficials die weigerden om het medisch team toe te laten in de collegezaal, onder het voorwendsel  dat zij mannen waren, verantwoordelijk moeten worden gesteld voor de dood van hun medestudente. Veel online gebruikers hebben opgeroepen om aandacht aan het incident te besteden en een reeks oplossingen te bedenken voor dit typisch Arabische probleem om ervoor te zorgen dat dit zich in de toekomst niet meer zal kunnen herhalen.

Ook werd gerefereerd naar een brand in 2002  toen in Mekka 15 schoolmeisjes levend verbrandden omdat de religieuze politie hen tegenhield het brandende gebouw te verlaten vanwege hun niet ‘correcte’ kleding.

Bron: GulfNews.com

Uncategorized