Vader van door artsen ‘gekidnapt’ meisje spreekt zich eindelijk uit | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Justina Pelletier

November 2013 plaatsten wij een artikel over het vijftien jarige meisje Justina Pelletier die toen al tien maanden tegen haar wil werd vastgehouden door het “Boston Children’s Hospital”. Het meisje was met een smoesje meegenomen naar het hospitaal om een behandeling tegen een mitochondriale ziekte (stofwisselingsstoornis) te ondergaan. De artsen van het hospitaal hebben haar echter nooit meer laten gaan omdat zij, zoals ze zelf zeggen: “We het vermoeden hebben dat er overmedicatie bij Justina plaats vindt”. Het is ziekenhuis is zelfs zover gegaan dat ze via een rechterlijke uitspraak de voogdijschap over het meisje hebben afgedwongen. Dit alles zéér tegen zin van het meisje en haar ouders.

Een paar jaar geleden werd Justina gediagnosticeerd met een stofwisselingsziekte maar was in staat om een zo goed als normaal leven te leiden. Ook haar oudere zuster heeft deze ziekte. In februari kreeg ze de griep en werd ze meegenomen naar het “Boston Children’s Hospital” om door een specialist onderzocht te worden. Vanaf dat moment zijn de problemen begonnen. Een nieuw team van artsen nam Pelletiers medische dossier over en ogenblikkelijk werden er vragen gesteld bij haar eerdere diagnose. Het nieuwe team van artsen kwam tot een andere conclusie en diagnosticeerde Justina met een ‘somatoforme stoornis”, een psychische aandoening. De ouders van Justina, Lou en Linda Pelletier, weigerden echter deze nieuwe diagnose te ondertekenen en werden door de beveiliging het ziekenhuis uitgezet. Het werd hen verboden om hun dochter mee te nemen. Vier dagen later verloren de ouders het voogdijschap over Justina.

Vanaf dat moment is het meisje in staat om haar ouders één uur per week te zien tijdens het wekelijks bezoekuur, en dan alléén nog maar onder het toeziend oog van begeleiders. Aanvankelijk hoopten de ouders dat het meisje nog vóór Kerstmis thuis zou zijn, maar de rechtbank oordeelde op 20 december dat zij de zaak verschoven hebben naar 4 februari, vervolgens naar 13 februari en afgelopen donderdag werd de beslissing wederom uitgesteld. Justina wordt nu vastgehouden op grond van wat wordt verondersteld te zijn een tijdelijke behandeling door “Wayside Youth & Family Support Network in Framingham”, Massachusetts.

Vertrouwelijk

Omdat jeugdrechtbank dossiers vertrouwelijk zijn heeft de rechter bij het beroep spreekverbod uitgevaardigd. Alle betrokkenen; de ouders, adcocaten, artsen en verzorgers mogen al 13 maanden  geen mededelingen doen over deze delicate zaak. Justina’s familie heeft er echter nu schoon genoeg van en is de vader van Justina afgelopen maandag aangeschoven in het programma van “Glenn Beck” om voor het eerst in 13 maanden te vertellen wat hem en zijn familie is overkomen.

Bron: GlennBack.com

Uncategorized