Bekrompen, schijnheilige Kaaskop | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Auteur: Gerry

Zuid-Sulawesi

Bericht ANP 7 maart:
“De Nederlandse staat heeft een vergoeding toegekend aan één van de zeventien weduwen uit Zuid-Sulawesi die een claim hebben ingediend, omdat hun mannen in de jaren 40 door het Nederlands-Indische leger standrechtelijk zijn geëxecuteerd”

Oorlogsmisdaden

Op 9 december 1947 is een groep militairen onder leiding van Majoor Fons Wijnen op zoek naar een opstandeling in het dorp Rawagede. Omdat ze hem niet kunnen vinden worden alle mannen uit het dorp vermoord, 431 mannen en jongens worden langs de kant van de weg standrechtelijk geëxecuteerd.

Excuses

Na heel veel gedoe en gênant gemarchandeer heeft Nederland excuses aangeboden voor de misdaden en haar schandelijke gedrag in die periode. Een aantal nabestaanden uit Rawagede vroeg financiële genoegdoening voor het aangedane leed. De overheid en al haar misdadige ambtenaren riepen meteen: “Ja jammer dat is verjaard…… dus daar beginnen we niet aan!”  Na een uitspraak van de rechter werd vastgesteld dat Nederland echt moest betalen aan slechts 17 nabestaanden (immers: het konden er volgens de Excessen nota uit 69 niet meer zijn !?). De nabestaanden van die moordpartij zijn vrijwel allemaal de 80 gepasseerd en nu hebben ambtenaren besloten dat slechts één claim gehonoreerd wordt, de rest moet toch nog allerlei bewijzen leveren… De gedachte hierachter is natuurlijk: ‘rekken tot ze dood gaan en echt lang kan dat niet duren…..’

Geen enkel protest

Ik was er klaar voor vrienden, ik had de bivakmuts al in de gang, de tas vol vlugschriften. Nerveus bladerde ik virtueel door alle mij bekende nieuwsgroepen… waar zouden we samenkomen?, waar zou de focus liggen van onze verontwaardiging?…… Niets, een schreeuwende stilte. Ik begon met een citaat uit een bericht dat de kranten brachten.. in de reacties die lezers kunnen geven op berichten las ik:  “En wie moet dat weer betalen???”  en “Wat een onzin is toch allemaal verjaard? “ Dit jaar kwamen een aantal heel ouwe SSers voor de rechtbank en héél Nederland vond het geweldig.. niks verjaren, het cachot in met die ouwetjes!!

De bivakmuts zal wel blijven liggen en die vlugschriften ook vrees ik. Wij zijn in de afgelopen 100 jaar wel mobieler en meer bereikbaar geworden… maar diep onder de schutkleuren van de social media en de verzorgingsstaat zit nog gewoon een Bekrompen, Gereformeerde, Schijnheilige Kaaskop die geen haar beter is dan de misdadigers in de oude koloniën…  “Wie gaat dat betalen?……..” Hoe durf je???? Waar is onze collectieve verontwaardiging gebleven? Waar zijn de stille tochten? Waar is ‘den oprechten’ Nederlander gebleven? Die ambtenaren die nu nog allemaal uitvluchten verzinnen om die mensen niet te betalen plegen in mijn ogen opnieuw een oorlogsmisdaad! Wij, het volk weten het toch? Of gaan we een Germanisme gebruiken: ‘ik heb dat nooit geweten?’   Niet meer wijzen naar de Oekraïne, niet meer zeuren over de vader van koningin Maxima, Het internationaal strafhof moet weg uit Den Haag….. Ik schaam me diep voor deze acties,

Lees het hele artikel op: DieJongenVanJungen.nl

Uncategorized