Gezondheid en voeding: Wat oud was is plotseling weer nieuw | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post
Tweet

Als het gaat om onze gezondheid, lijkt het alsof alles wat oud was ineens weer nieuw is geworden. Veel voedingsmiddelen en gezondheidsprotocollen die de mens tijden lang voldoening hebben geschonken werden aangevallen en in diskrediet gebracht door talloze door de industrie gefinancierde ‘wetenschappers’ die probeerden om hun giftige substituten als bijvoorbeeld plantaardige oliën en kunstmatige zoetstoffen te verkopen. Omdat de afgelopen twee decennia het gezondheidsbewustzijn drastisch is toegenomen zijn veel ‘oude’ opvattingen weer nieuw. In dit artikel een lijst met veel van deze ‘oude’ dingen die plotseling weer teug zijn in de mode.

  • Lokaal voedsel. Vóór de opkomst van centraal gefabriceerd fabrieksvoedsel was bijna al het eten lokaal afkomstig. Het was ook veel gezonder en voedzamer dan de huidige, centraal gefabriceerde en gedistribueerde voedingsmiddelen als “kant en klaar maaltijden” en producten als “kipnuggets en hamburgers”. Dankzij de opkomst van lokale voedselbewegingen, CSA (Community Supported Agriculture) en boerenmarkten, zijn lokale producten en gerechten weer populair, zeker ook omdat deze producten duurzaam zijn. Wanneer de mensheid de komende eeuw wil overleven zullen zij weer moeten leren hoe gedecentraliseerd lokaal voedsel geproduceerd moet worden.
  • Zonlicht. Zonlicht. ooit geprezen als een medische behandeling op zichzelf, is meedogenloos aangevallen door dermatologen en de ‘kankerindustrie’, die een enorm tekort aan vitamine D onder de bevolking heeft aangemoedigd. Maar nu het belang van vitamine D terug aan het licht komt, wenden meer en meer mensen zich tot een verstandige blootstelling aan de zon als een krachtige, echte medische behandeling met opmerkelijke anti-kanker voordelen.
  • Eieren. De gewelddadige aanvallen en campagnes tegen het consumeren van eieren in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw was volledig gebaseerd op junk wetenschap en bedrieglijke voedingsadviezen. Hele eieren, zo blijkt, zijn zeer gezond wanneer zij gelegd zijn door echte scharrelkippen, die niet gevoerd worden met GMO’s, pesticiden en chemicaliën. Gelukkig herkennen mensen dit weer en meer en meer mensen kopen weer eieren en houden zelfs hun eigen kippen.
  • Boter. Zoals eieren werd ook boter door de wetenschapsprostituees van “Big Food”  in het verdomhoekje geplaatst. Gigantische propaganda om gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën, boterachtige spreads of margarine te kunnen verkopen werd verspreid. Momenteel is het doorgedrongen tot de mensen dat gehydrogeneerde oliën feitelijk vergif zijn en dat echte boter veel gezonder is dan de met mooie gezondheidseffecten opgepoetste nep boters.
  • Suiker. Rietsuiker is onbeschaamd aangevallen als de ‘grote’ vijand van de gezondheid. Bij overmatig gebruik is dit gedeeltelijk ook waar, maar kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose zijn veel zorgwekkender, zelfs bij minimaal gebruik. Ook van glucosesiroop is nu algemeen bekend dat het meer ziektebevorderend is dan rietsuiker. Steeds meer mensen gaan op zoek naar frisdranken die gezoet zijn met echte suiker in plaats van glucosesiroop.

Bron: NaturalNews.com

boter, eieren, gezondheid, lokaal, suiker, zonlicht

Uncategorized