VS en Oekraïne bereiden zich voor op oorlog | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De plaatsvervangend veiligheidsadviseur van president Obama, Tony Blinken, zei zondag dat Russische troepen zich massaal concentreren rond de Oekraïense grens om een voorsprong op te bouwen bij een eventuele inval in Oekraïne. Blinken maakte zijn opmerkingen terwijl Obama zich voorbereidt om naar Europa te vertrekken om te overleggen met de G8 over verdere sancties tegen Rusland, nadat de bevolking van de Krim gekozen had voor afscheiding van Oekraïne.

Zowel het Amerikaans Congres als de regering Obama en de mainstream media karakteriseren de keuze van de bevolking van de Krim als een regelrechte annexatie door Rusland. “Het is uiterst zorgwekkend om de opbouw van de Russische troepen langs de grens te zien”, zei CNN verslaggeefster Candy Crowly, “het schept mogelijkheden voor incidenten en instabiliteit. Het is waarschijnlijk dat ze de Oekraïners proberen te intimideren en dat ze zich voorbereiden om Oekraïne binnen te vallen”.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Andrii Deshchytsia, zei dat oorlog met Rusland met de dag steeds waarschijnlijker wordt. “Wij proberen alle vreedzame en politieke middelen te gebruiken om de Russen te stoppen maar de mensen zijn ook klaar om hun vaderland te verdedigen”, zei
Deshchytsia zondag tegen ABC News.

Veiligheidsadviseur Blinken zei dat het Witte Huis niet uitsluit dat de VS militaire hulp zal sturen naar Oekraïne. President Obama zal ieder verzoek van de Oekraïners hiertoe in overweging nemen. De Republikeinse senator Kelly Ayotte zei: “We moeten Vladimir Poetin het signaal sturen dat we bereid zijn om nog strengere sancties op te leggen, hij zal moeten begrijpen dat de sancties die we opleggen een significante invloed op zijn economie zullen hebben”.

Rusland bestrijdt de opvatting van Oekraïne, de Amerikaanse regering en de mainstream media dat zij militaire concentraties langs de grens aanbrengen, De Russische viceminister van Defensie, Anatoly Antonov, zei dat Rusland de internationale overeenkomsten op troepenbeperkingen observeert in de gebieden grenzend aan Oekraïne. “Onze locaties en regio’s waar de troepen zijn gestationeerd in de buurt van de Oekraïense grens, zijn tweemaal gecontroleerd door het Oekraïense leger”, zei hij, “trouwens, we hebben op ons grondgebied inspecteurs uit de VS , Canada , Duitsland , Frankrijk , Zwitserland , Polen , Letland , Estland en Finland gehad”.

Dat de Amerikanen ongeoorloofd vooruitlopen op de ontwikkelingen in het gebied blijkt uit  opmerkingen als: “Rusland kan ook bewegen richting de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen”, zinspelend  op Hitler en de inbeslagname van Tsjecho-Slowakije voorafgaand aan de invasie van Polen en het begin van de Tweede Wereldoorlog. Eerder deze maand al vergeleek de vorige minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, Vladimir Poetin met Adolf Hitler, ook doelend op Tsjecho-Slowakije. 

Bron: InfoWars.com

Uncategorized