Monsanto wil marihuana genetisch manipuleren | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Amerikaanse gentech gigant Monsanto is van plan om genetisch gemanipuleerde marihuana in de markt te zetten. Bedrijven als “Drug Policy Alliance” en “Open Society Foundation” willen onder eigen merk cannabis gaan produceren.

De organisatie van de “Open Source Foundation” is onder controle van Monsanto’s grootaandeelhouder, miljardair George Soros. Het bedrijf  “Drug Policy Alliance”, die gefinancierd wordt door Monsanto zal verantwoordelijk zijn voor de marktontwikkeling van transgene zaden van marihuana, met name in Uruguay.

Uruguay is het eerste land ter wereld dat officieel de productie en verkoop van marihuana heeft gelegaliseerd, Initiatiefnemer van de wet was de regering van Uruguay onder leiding van president Jose Mujica. Volgens de autoriteiten zou de legalisatie van marihuana een garantie voor succes in Uruguay zijn wat betreft de regulering van de prijzen voor hennep.

Er zijn vele redenen waarom Monsanto en andere GMO bedrijven een nieuw product willen leren. Marihuana kan het volgende grote genetisch te manipuleren gewas zijn. Allereerst is Monsanto van plan om GMO’s te produceren voor de zogenaamde medische marihuana. Als apothekers samen met met gentech bedrijven als een soort van farmaceutische maffia de mogelijkheid krijgen om meer werkzame verbindingen te patenteren dan kunnen deze worden toegepast als gepatenteerd geneesmiddel.

Het is ook zeker de moeite waard om te vermelden dat Microsofts voormalige strategische directeur Jamin Shively heeft aangekondigd dat hij van plan is om in de VS het eerste nationale merk te patenteren die zal worden geproduceerd vanuit Mexico ingevoerde hennep. Dit nieuwe bedrijf is gevestigd in Seattle.

De zakenman zei dat de eerste financiering van het project is begroot op 10 miljoen dollar om de productie te starten verdeeld over slechts twee Amerikaanse staten, maar op verzoek van Shively: “We zullen proberen ervoor te zorgen dat 40% van de handel in cannabis in de wereld in onze handen komt”.

Zo gaat dat in de wereld van het grote geld!

Bron: AllVoices.com

Uncategorized