Rusland verbiedt invoer van GMO’s | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De Russische premier Dimitri Medvedev heeft aangekondigd dat Rusland geen GMO levensmiddelen of gemanipuleerde zaden meer zal importeren. Hiermee heeft Rusland een keihard standpunt ingenomen tegen gemanipuleerd voedsel en  voedselbestanddelen. Medvedev is de overtuiging toegedaan dat er geen noodzaak voor GMO’s in Rusland. Hij verklaarde: “Wij hebben voldoende ruimte en mogelijkheden om biologisch voedsel te produceren en zullen de productie van GMO’s niet meer stimuleren”. Verder zei hij: “Als de Amerikanen graag GMO producten willen eten, dan gaan ze hun gang maar, wij hebben er geen behoefte aan”.

De Russische minister van Landbouw, Nikolai Fydorov gaat ermee akkoord dat Rusland vrij moet blijven van genetisch gemanipuleerde producten om te voorkomen dat haar burgers worden vergiftigd.

Het invoerverbod dat uitgevaardigd is met instemming van het Russische parlement, is al van kracht sinds eind februari. Om het doorsijpelen van ‘besmette’ orders te voorkomen wordt er een wijdverbreide controle inspanning over de Russische agrarische sector geplaatst om te verzekeren dat GMO’s het land niet binnenkomen. Dit nieuwe totaal verbod versterkt restrictief het reeds ingevoerde beleid. De huidige Russische wetgeving vereist dat producenten op hun productlabel vermelden dat zij GMO’s bevatten wanneer het meer dat 0,9% van het product bevat.

GMO’s blijven in Rusland verboden totdat er een standaard controle wordt vastgesteld die garandeert dat er geen gevaar is voor de veiligheid en gezondheid van de mens. De bewustwording van GMO’s in de voedselvoorziening groeit. In het najaar van 2013 creëerde Rusland een eendrachtig rijksregister dat verschillende genetisch gemanipuleerde planten documenteert. Het besef dat ze niet zijn getest op hun effecten op de menselijke gezondheid en het milieu maakt dat vele betrokkenen in de hele wereld zich ernstig zorgen maken.

Etikettering

De etikettering van GMO’s is al jaren een schimmige kwestie. De Biotech industrie houdt de mens graag ‘achterlijk’ om gerede vermoedens niet te verhogen, Uit wetenschappelijke studies zoals de Seralini studie blijkt dat GMO’s gevaren voor dieren opleveren (ontwikkelen van tumoren), maar deze studies worden maar al te vaak onder het tapijt geveegd of in diskrediet gebracht door de biotech-industrie en propagandisten.

Bron: NaturalNews.com

Uncategorized