E-sigaret helpt werkelijk bij stoppen met roken | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Een studie heeft uitgewezen dat E-sigaret gebruikers 60% meer kans hebben om succesvol te stoppen met roken dan degenen die pogingen hebben ondernomen, gebruikmakend van nicotinepleisters, kauwgum of zuigtabletten. De onderzoekers hebben rekening gehouden met inkomen, nicotineafhankelijkheid en andere verschillen tussen degenen die E-sigaretten gebruikten en degenen die dat niet deden.

Real world studie

“Dit was een ‘real-world’ observationele studie om te zien hoe goed de E-sigaretten werken wanneer deze specifiek worden gebruikt om mensen te helpen stoppen met roken”, zei studieauteur dr.James Brown, senior research medewerker aan het “University College” in Londen. “De trade-off is dat we niet definitief kunnen uitsluiten dat een ongemeten factor het resultaat kan hebben beïnvloed”.

Uit een klinisch onderzoek van vorig jaar bleek dat E-sigaretten effectiever waren dan nicotinepleisters, terwijl een ander vond dat E-sigaretten rokers hadden geholpen te stoppen, ongeacht of of ze wel of geen nicotine bevatten. In beide gevallen echter waren minder dat 10 procent van de E-sigaret gebruikers in staat om tegen het einde van de studies volledig te stoppen met het roken van tabakssigaretten.

20%  geen gewone sigaretten meer gerookt

In een populatiestudie van dr. Brown meldde bijna 20 procent van de E-sigaret gebruikers dat ze geen gewone sigaretten meer hadden gerookt méér dan zes maanden nadat ze waren gestopt, tegenover 8 procent die een ander product hadden gebruikt en 17 procent die helemaal niets gebruikten.

Voorzichtig optimisme

“Deze bevindingen suggereren dar er een reden is om voorzichtig optimistisch te zijn over de effecten die E-sigaretten kunnen hebben bij de hulp om met roken te stoppen”, zei dr. Brown.

In de studie zijn uitgesloten degenen die probeerden te stoppen met gebruikmaking van professionele hulp of voorgeschreven medicijnen.

Bron: TheBostonGlobe.com

Uncategorized