“Eerlijkheid” doet niet meer mee in de westerse politiek | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

De westerse propaganda over de gebeurtenissen in Oekraïne heeft twee belangrijke doelen;

  1. Een daarvan is het verdoezelen of afleiden van Washington’s rol in de omverwerping van de gekozen democratische regering van Oekraïne.
  2. De andere is om Rusland, en met name President Poetin te demoniseren.

De waarheid is bekend, maar de waarheid maakt geen deel meer uit van de westerse politici, televisiestations en de gedrukte media. Het onderschepte telefoongesprek tussen de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland en de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne Geoffrey Pyatt onthulde twee coupplegers  die bespraken welke Oekraïense stromannen door Washington zouden worden geïnstalleerd als VS-gezinde personen in de nieuwe Oekraïense marionettenregering. Ook werd een telefoongesprek onderschept tussen de Estse minister van Buitenlandse Zaken Urmas Paet en de officiële EU afgevaardigde van Buitenlandse Zaken Catherine Ashton waaruit bleek dat de sluipschutters die mensen hebben gedood aan beide zijden van de Kiev-protesten afkomstig waren van de door Washington gesteunde groepering van het conflict.

Oranje Revolutie

Toen Washington in 2004 de Oranje Revolutie orkestreerde maar er niet in slaagde om Oekraïne uit te leveren in westerse handen, schonk Washington volgens Victoria Nuland over een periode van 10 jaar zo’n 5 miljard dollar. Dit geld ging naar Amerika-gezinde politici en naar niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) die actief waren als educatieve, pro democratie en mensenrechten organisaties, maar waren in feite “de vijfde colonne” van Washington. Toen president Janoekovitsj na een kosten-baten analyse de uitnodiging verwierp voor toetreding van Oekraïne tot de Europese Unie, liet Washington de goed gefinancierde NGO’s in actie komen. In Kiev braken protesten uit die eisten dat Janoekovitsj zijn besluit om niet tot de EU toe te treden zou herzien.

Neo nazi’s

Aanvankelijk verliepen deze protesten rustig maar al snel verschenen de ultra-nationalisten en neo-nazi’s ten tonele die het geweld in de protesten introduceerden. De protest eisen wijzigden van “lid worden van de EU” tot “omverwerping van Janoekovitsj en zijn regering”.

Politieke chaos was het gevolg. Washington installeerde een marionettenregering, die door hen werd voorgesteld als een democratische kracht tegen corruptie.  De ultra-nationalisten en neo-nazi’s echter begonnen leden van Washington’s marionettenregering te intimideren en waarschijnlijk als reactie daarop begon de marionettenregering dreigementen te uiten tegen de Russisch sprekende bevolking van Oekraïne.

Het is belangrijk om te weten dat gebieden in het Zuiden en Oosten van Oekraïne voormalige Russische gebieden zijn die in de vroege jaren van de Sovjet Unie  door Sovjetleider Lenin aan Oekraïne zijn toegevoegd en in 1954 voegde Chroesjtsjov de Krim toe aan Oekraïne. De mensen in deze Russische gebieden zijn gealarmeerd door de vernietiging van Sovjet oorlogsmonumenten die herinneren aan de bezetting door Hitler van Oekraïne, door een verbod van het Russisch als officiële taal en door fysieke aanvallen  op de Russisch sprekende bevolking.

Washington, de EU marionetten en de westerse mainstream media hebben ontkend dat de stemmen in de Krim, Donetsk en Luhansk oprecht en spontaan zijn. In plaats daarvan beweert het Westen dat de protesten werden georkestreerd door de Russische regering met gebruik van omkoperij, bedreigingen en dwang. Van de Krim werd gezegd dat Rusland een invasie pleegde en het vervolgens annexeerde.

Dat dit flagrante leugens zijn weten ze zelf ook wel en de buitenlandse waarnemers van de verkiezingen weten dit ook, maar deze krijgen geen stem in de westerse media, welke fungeert als een ministerie van propaganda voor Washington. Zelfs de eens zo trotse BBC is gezwicht voor Washington.

Duitsland

Misschien dat Duitsland zo langzamerhand genoeg krijgt van de Amerikaanse fratsen. Duitsland is 69 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog nog steeds bezet door het Amerikaanse leger. Duitsland heeft zijn educatieve praktijken, zijn geschiedenis, zijn buitenlandse beleid, zijn lidmaatschap van de EU en de invoering van de euro door de strot laten duwen door Amerika. Als de Duitsers ook nog maar een greintje nationale trots bezitten (en door de onlangs herenigde twee Duitslanden kan het goed mogelijk zijn dat ze dat hebben), dan betekent dit dat deze imposities door Washington moeilijk zijn te accepteren. Het laatste wat Duitsland wil is een economische of militaire confrontatie met Rusland. De Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel zei onlangs dat het zeker niet slim was om de indruk te wekken in Oekraïne dat het moest kiezen tussen Rusland en de Europese Unie.

Door: Paul Craig Roberts (voormalig Amerikaans vice-minister Economische Zaken)

Bron: InfoWars.com

Uncategorized