Japan dumpt miljoenen liters hoogradioactief water in oceaan | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Hoe kom je van honderden tonnen hoogradioactief besmet water af? Gewoon dumpen in de Stille Oceaan natuurlijk!

De Japanse “Tokyo Electric Power Company” (TEPCO) heeft de ‘pijnlijke’ beslissing genomen om te beginnen met het lozen van grote hoeveelheden hoogradioactief water direct in de Stille Oceaan, dat momenteel ligt opgeslagen bij de verwoeste kerncentrale in Fukushima,

Dit gaat gebeuren ook al heeft het stralingsniveau van het water slechts een paar dagen geleden een ‘all time high’ record gebroken. Het radioactieve materiaal dat in de oceaan gedumpt wordt zal in onze voedselketen terechtkomen en voor de komende decennia bij ons blijven met alle desastreuze gevolgen vandien. De Fukushima ramp is een ecologische nachtmerrie waaraan geen einde schijnt te komen, maar de westerse mainstream media hebben al een poos geleden besloten om te stoppen met berichtgeving over deze grootste nucleaire ramp uit de geschiedenis. Verwacht dus niet dat de grote nieuwsnetwerken een punt gaan maken van het feit dat Japan de Stille Oceaan als toilet gaat gebruiken  voor hun nucleaire afval.

Struisvogel politiek

Ook al zijn de mainstream media niet bereid om erover te berichten, het wil niet zeggen dat het voor de gezondheid van miljoenen mensen van deze planeet geen ernstige gevolgen zal hebben. Integendeel zelfs! Omdat er geen berichtgeving over deze ramp is, is er ook geen berichtgeving over de wijze waarop de mens zich zou kunnen beschermen tegen de gevolgen ervan.

Gecoördineerde Silte

Als de mainstream media zich werkelijk zorgen zou maken over het milieu, dan zouden ze er wel over praten. Maar in plaats daarvan lijkt er een samenzwering van stilte zijn. Kijk maar naar de reacties van Martin Fackler van de “New York Times” tijdens een recent interview;

“Tja, het is zo moeilijk in Japan om te praten over de stralingskwestie, zoals hoe erg het nou eigenlijk is… Er heerst een gevoel dat, als je praat over deze kwestie, je de arme mensen van Fukushima aan het kwetsen bent. Daarom moeten we er niet over praten, dat is gewoon niet goed. De mensen die niet willen dat wij erover praten zijn de lieden van de overheid, omdat ze geen zin hebben om schadevergoedingen te betalen. Ik heb het gevoel alsof er veel gaande is in Fukushima waarover in de lokale media niet gesproken wordt, niet noodzakelijkerwijs om dingen te verbergen, maar eerder als  een zelf terughoudendheid of zelfcensuur. Zelfs kranten die vrij heftig zijn in hun rapportage over TEPCO zoals de “Tokyo Shimbun” praten niet over deze zaken omdat ze bang zijn niet patriottisch te zijn als het wel over stralingsgevaar te hebben.

Bron: EndOfTheAmericanDream.com

Tags Fukushima | msm | radioactief water | sille oceaan | stilte | tepco

Uncategorized