John Kerry wanhopig over situatie in Syrië | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Voormalig Pentagon medewerker Michael Maloof zei dinsdag in een interview met “Press TV” dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, wanhopig is over de situatie in Syrië.

“Ik denk dat de wanhoop van Kerry gelegen is in het feit dat hij de VS  betrokken wil houden in de hele Syrië discussie, terwijl de houding van het Amerikaanse leger en de sfeer minimaal is op dit punt. Als ze denken te kunnen suggereren dat dit alleen te bereiken is met het leveren van wapens, geeft aan dat er geen ruimte meer is voor een politieke oplossing voor het het zéér complexe probleem in Syrië”, zei Michael Maloof.

De “Wall Street Journal” meldde dat Kerry het Amerikaanse leger probeert te pushen in de richting van een agressievere ondersteuning van buitenlandse  militanten die binnen Syrië zijn. De top van de Amerikaanse regering, Kerry en de VS ambassadeur bij de VN Samantha Power, hebben opties ondersteund, variërend van militaire interventie in Syrië tot het omverwerpen van de regering Assad. Ook tot de opties behoort het gebruikmaken van “US Special Operations Forces” om anti Syrië militanten te trainen en te bevoorraden.

Amerikaanse legertop tegen betrokkenheid

4-sterren generaal Martin Dempsey, de opperbevelhebber van het Amerikaanse leger en de Amerikaanse minister van Defensie, Chuck Hagel echter zijn tegen Amerikaanse militaire betrokkenheid in Syrië. In een eerder artikel schreven we al dat de opperbevelhebber van het Amerikaanse leger toegaf dat de VS de strijd in Syrië aan het verliezen is.

Bronnen: PressTV.com

Uncategorized