Uitbarsting Yellowstone supervulkaan zal VS totaal ontwrichten | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Als de Yellowstone supervulkaan uitbarst zouden miljoenen Amerikanen zomaar kunnen eindigen in Brazilië, Argentinië en Australië. Dit meldt de Zuid-Afrikaanse nieuwssite “Praag” die zei dat het “Afrikaans Nationaal Congres” (ANC) 10 miljard dollar per jaar werd aangeboden als tijdelijke huisvesting zou worden gebouwd voor Amerikanen die de VS hebben moeten ontvluchten in het geval van een uitbarsting.

Dieren verlaten massaal het gebied

Een mogelijke uitbarsting van de supervulkaan, een van de grootste ter wereld, is een hot topic sinds video-opnames laten zien dat dieren het gebied massaal ontvluchten, terwijl er nog geen bevingen waren geregistreerd. Hoewel de juistheid van deze gegevens nog niet officieel werd bevestigd, hebben tientallen bloggers en anderen geprobeerd om er achter ter komen wat er precies aan de hand is.

Een van de laatste theorieën is dat de “US Geological Service” en haar partners, die een oogje houden op de caldera, gegevens verborgen houden voor het publiek.

Het artikel in de Praag zegt dat de Zuid-Afrikaanse regering vreest dat het plaatsen van zoveel Amerikanen in Zuid-Afrika het land drastisch zou kunnen veranderen. Dr. Matwetwe, woordvoerder van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Buitenlandse zaken zegt: “Zuid-Afrika zal geen deel uitmaken van dit plan omdat het risico bestaat dat de miljoenen ontheemde Amerikanen een gevaar zullen opleveren voor de identiteit van zwarte nationale cultuur”, en hij vervolgde “wij hebben onze eigen uitdagingen, ook al is er voldoende huisvesting en infrastructuur beschikbaar, Zuid-Afrika zal destabiliseren en loopt zelfs de kans dat de apartheid weer zal terugkeren”.

Drie uitbarstingen in afgelopen twee miljoen jaar

In de afgelopen twee miljoen jaar is de gigantische Yellowstone vulkaan al drie keer eerder uitgebarsten die de omringende staten hebben bedekt met een enorme laag vulkanische as. Kaarten van onderwijsinstellingen en officiële instanties laten zien dat tot 17 staten geheel of gedeeltelijk kunnen worden bedolven als  de vulkaan uitbarst. Zelfs het uiterste Zuiden van Canada  evenals het verre Noorden van Mexico kan ‘geraakt’ worden. Wetenschappers zijn niet zeker wanneer de volgende uitbarsting zal plaatsvinden. Velen van hen proberen de bevolking gerust te stellen door te beweren dat het nog wel een poosje zal duren voor het zover is. De werkelijkheid is dat de vulkaan ieder moment kan uitbarsten, hoewel wetenschappers in theorie in staat zijn om de Amerikanen tijdig te kunnen waarschuwen.

Bron: TheEpochTimes.com

Uncategorized