Internet censuur China staat model voor het Westen | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Westerse politici jaloers op Chinese censuur

Hoewel het Tiananmen protest van 1989 in het hart van Beijing plaatsvond, is de Chinese burger zich het minst bewust van de catastrofale gebeurtenis. Dit allemaal door overheidscensuur.

Deze vorm van censuur verspreidt zich momenteel over tal van andere landen.

De massamoord door het Chinese leger die honderden Chinezen het leven kostte wordt door de Chinese staatsmedia volkomen genegeerd. Buitenlandse nieuwsuitzendingen over de 25-jarige verjaardag van deze gruwelijke daad worden door de Chinese overheid geblokkeerd en de Chinese bevolking is zich nauwelijks nog bewust wel bloedig drama zich in 1989 in Bejing heeft afgespeeld. Door het gebruik van censuur lijken deze gebeurtenissen collectief uit het geheugen van de Chinese bevolking gewist.

De stad Beijing wordt momenteel permanent bewaakt door 850.000 ‘vrijwilligers’ om er voor te zorgen dat er geen demonstraties plaatsvinden ter herinnering aan deze tragedie. Het is echter onwaarschijnlijk dat er massademonstraties zullen plaatsvinden aangezien de studenten van de Universiteit Beijing waar de protesten in 1989 zijn ontstaan, niets weten van de betekenis dat de datum van vandaag te wijten is aan het ‘succes’ van de Communistische Partij in het uitroeien van vrije meningsuiting.

Journalisten van PBS gingen naar de universiteitscampus en gaven een kopie door van de beroemde “Tank Man” foto, het iconische beeld van de eenzame demonstrant die een colonne tanks blokkeerde in de Chinese hoofdstad, en de studenten die er naar keken waren verbijsterd.

“Mag ik vragen of dit stuk een van je kunstwerken is?” Vroeg een student aan de correspondenten.

Ook Louisa Lim, een NPR verslaggever, voerde een informele poll onder 100 studenten van verschillende universiteiten van Beijing, en het bleek dat slechts 15 van de studenten de foto konden identificeren. Twee daarvan hadden de foto nog nooit eerder gezien, maar raadden het goed.

“In feite, was het aantal studenten die ten onrechte dachten dat het om een foto van een militaire parade ging, met 19 hoger was dan zij die hem wel herkenden” schreef ze in haar boek “The People’s Republic of Amnesia”, eraan toevoegend dat deze studenten behoorden tot de best opgeleide in China.

Dit is de reden waarom corrupte regeringen over de hele wereld worden aangetrokken tot het uitoefenen van censuur. Het laat machtshebbers toe om zonder zorg of enige terughoudendheid mensenrechten ernstig te misbruiken, omdat de vorm van misbruik wordt behandeld alsof het nooit gebeurt. Door controle te nemen over de stroom van informatie, eigenen politici zichzelf de illusie toe, de werkelijkheid te controleren. Voor hen is het ultieme doel om te streven naar goddelijke macht.

En helaas, verschillende vormen van censuur zijn intussen al gemeengoed geworden.

Het was gisteren pas dat een voormalige CBS verslaggever bevestigde dat de mainstream media verhalen begraven en censureren die niet in de agenda passen van de overheid.

“Er is een tendens in de nieuws media, waar sommige managers verhalen censureren of blokkeren die niet in lijn zijn met de boodschap die zij naar hun kijkers willen uitzenden,” verteld Sharyl Attkisson in een interview met The Daily Signal. “Ik denk echt dat het een heel gevaarlijk perspectief kan hebben.”

Evenzo zijn ‘s werelds machtshebbers er op uit om nationale soevereiniteit te elimineren met een internationale trade deal, ook wel bekend als de Trans-Pacific-Partnerschip, een onderdeel van de TPP wordt een “Internet Politie” die gemachtigd wordt om content te censureren en zelfs websites helemaal te blokkeren.

“TPP heeft ernstige zorgen als het gaat om burgers en de vrijheid van meningsuiting, eerlijke processen, innovatie, de toekomst van de globale structuur van het internet, en het recht van soevereine naties om het beleid en wetten die het best bij hun binnenlandse prioriteiten passen te ontwikkelen”, schreef de “Electronic Frontier Foundation”. Toch geeft Het Witte Huis haar volledige steun aan TPP.

De Europese Unie heeft een soortgelijk programma voorgesteld met de naam “Clean IT Project”, zodat Europese politie zogenaamd op zoek naar ‘extremistisch materiaal’, kan patrouilleren op Facebook en andere sociale netwerken, die ongetwijfeld een chilling effect zou hebben op de vrijheid van meningsuiting. Maar het project gaat nog verder dan dat, door te pleiten voor totale afschaffing van Online-anonimiteit.

Dus helaas, terwijl de censuur in China veel mensen aangaat, vindt er juist een wereldwijde explosie van censuur plaats, waarbij de meest machtige politici van de planeet hun macht over de wereld consolideren.

Bron: InfoWars

Uncategorized