VVD behandelt bijstandsgerechtigden als ‘uitschot’ | Gewoon-Nieuws.nl

0
Rate this post

Bron: Het Nederlands opinieplatform CitaReg  Auteur: Bart Uienpeller

Vakantie eerst ‘verdienen’

Mensen die nog maar net in de bijstand zitten, moeten eerst actief op zoek naar werk voordat ze een paar weken op vakantie gaan. Dat is het voorstel van VVD-Kamerlid Sjoerd Potters. De VVD wil dat staatssecretaris Jette Klijnsma de wet op dit punt aanpast.

Graaiende VVD’ers erger dan ‘bijstandstrekker’

Typisch, het is altijd de VVD die bijstandsgerechtigden als paria’s behandelt. Het oude imago, dat mensen die in de bijstand zitten uitvreters zijn, te lui om te werken en het liefst op kosten van de gemeenschap leven, wordt door de VVD gekoesterd. Natuurlijk wordt er hier en daar misbruik gemaakt van de bijstand, dat valt zeker niet goed te keuren, maar het staat in geen verhouding tot de fraude van de witte boorden. De berichten over graaiende managers, veelal van VVD huize zijn niet aan te slepen. Zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector. Maar oh wee wanneer een bijstandsmoeder een paar uur zwart gewerkt heeft om met die paar verdiende euro’s haar op de armoedegrens levende kinderen aan een beter leven te helpen, dan zijn bij de VVD de rapen gaar en is de jacht op die profiterende ‘bijstandstrekker’ geopend.

VVD duwt zelf de mensen de bijstand in

Daarbij is het natuurlijk van de zotte. De achterban van de VVD, de werkgevers, discrimineren ouderen zodat iemand boven de 50 jaar niet meer aan een baan komt. Sowieso willen de werkgevers geen werknemers waar een vlekje aan zit. Het moeten vooral briljante jongeren zijn met veel ervaring en het liefst heel goedkoop. Of nog liever, een stel Oost- Europeanen die voor een grijpstuiver werken. Maar het kan nog erger. Het regeringsbeleid van de VVD bepaalt dat mensen sneller ontslagen kunnen worden en dat de duur van de WW bekort wordt tot maximaal 2 jaar. Mensen komen dus veel eerder in de bijstand. Eerst zorgt de VVD er dus voor dat mensen sneller in de bijstand komen en als ze daar vervolgens inzitten worden ze achter de broek gezeten alsof het een stelletje nietsnutten zijn en de banen voor het oprapen liggen. Hoe verzin je het.

VVD-icoon Frans Weekers

Nu we het toch over die middeleeuwse VVD hebben, hoe zou het toch met Fransje Weekers zijn? De staatssecretaris van Financiën die op 30 januari 2014 moest opstappen vanwege zijn incompetente beleid. Tja, Weekers was nu typisch zo’n geval van een VVD vriendendienst. De ex-staatssecretaris was niet briljant als Kamerlid, maar wel loyaal aan de partij. Volgens VVD normen dien je dan beloond te worden, dus mocht hij staatssecretaris worden. De rest is geschiedenis.

Op 30 juni a.s. is het een half jaar geleden dat Frans Weekers ontslagen werd. Zou hij al een nieuwe baan hebben? Volgens ingewijden is dat niet zo. Hij leeft dus riant van een uitkering, betaald door de gemeenschap. Ooit was hij juridisch medewerker van een verzekeringsbedrijfje en medewerker van… Jos van Rey. Ook zo’n fraaie VVD’er. Fransje Weekers zal niet gauw meer aan een baantje komen tenzij hij terugvalt in de moederschoot van de partij en er voor hem weer een baantje geritseld wordt. Volgens Rutte II zou Frans na 6 maanden een uitkering te hebben genoten aardbeien moeten gaan plukken, want dat is toch wat de VVD zo graag wil? Iedereen die na zes maanden geen passend werk gevonden heeft moet elke baan accepteren. Kom op Frans, er is nog wel ergens een akkertje te vinden waar je aardbeien kunt gaan plukken. Een busje komt je ’s morgens om 7 uur thuis ophalen. Kunnen de buren ook meegenieten.

Bron: CitaReg

Uncategorized